Dunaszerdahely, Somorja és Nagymegyer is önkénteseket keres a tömeges teszteléshez

2020. október 25. - 09:38 | Régió

Mindhárom dunaszerdahelyi járásbeli város önkénteseket toboroz a következő két hétvégen esedékes tömeges teszteléshez. Bőst illetően pillanatnyilag nem találtunk ilyen felhívást.

Dunaszerdahely, Somorja és Nagymegyer is önkénteseket keres a tömeges teszteléshez
Illusztráció (Fotó: TASR)

"A tervezett akció sikeressége a lakosok, önkormányzat és az állam együttműködésétől függ. A tesztelést több ezer egészségügyi dolgozó, a fegyveres és biztonsági erők, az önkormányzat alkalmazottai és önkéntesek fogják biztosítani" - áll a dunaszerdahelyi városi hivatal weboldalán.

Ezután közlik, hogy a tömeges tesztelés két hétvégéjének három-három napjára (október 30. - november 1., illetve november 6-8.), reggel 8-tól este 20 óráig volna szükség adminisztratív munkaerőre. A munka jórészt a formanyomtatványok kitöltését jelenti. Akit érdekel, a prednosta@dunstreda.eu mailcímen vagy a 031/5903916-os telefonszámon jelentkezhet.

A munka nem ingyenes, díjazással jár. A honvédelmi minisztérium bruttó 70 euró napidíjat szabott meg az adminisztratív munkaerő számára.

Somorja városa is weboldalán jelezte, hogy a tömeges tesztelésre érkező lakosok regisztrálásához, adatainak felvételéhez van szükségük adminisztratív munkaerőre. "A tesztelést követően valamennyiüket COVID-19 tesztnek vetik alá. Jelentkezni a városi hivatal ügyfélfogadási idejében a 031-59 00 411-es telefonszámon, vagy írásban az annamaria.lakatos@samorin.sk e-mail címen lehet. Kérjük, hogy a jelentkezők a kapcsolatfelvétel megkönnyítése érdekében a nevük mellett adják meg telefonszámukat is" - írják.

Közölték azt is, hogy már megtörtént a tesztelési helyszínek kiválasztása, de azokat még jóvá kell hagynia a szlovák hadseregnek és a Regionális Közegészségügyi Hivatalnak. Amint ez megtörténik, tájékoztatnak róluk.

Nagymegyer városa a Facebook-oldalán jelezte, hogy a tesztelésre nemcsak azokban a helyiségekben kerül sor, mint általában a választásokra. A javasolt tesztelési helyszínek a következők: J. A. Komenský Alapiskola (iskolai étkezde, vagy az iskolaudvaron lévő multifunkcionális játszótér); Bartók Béla Alapiskola (iskolai étkezde vagy az iskolaudvaron lévő multifunkcionális játszótér); Városi Művelődési Központ - 1. terem; Városi Művelődési Központ - 2. terem; Tornaterem (T-18) a városi sportpályán (vagy az ott lévő multifunkcionális játszótér); a termálfürdő parkolója; Izsap városrészben pedig a helyi közösségi központ.

Nagymegyeren az önkéntesek a dobrovolnik@velkymeder.sk mailcímen jelentkezhetnek nevük és telefonos elérhetőségük megadásával.

(parameter)