Dunaszerdahelyen 274-en búcsúztatták futással, kocogással a leköszönő esztendőt

A szemerkélő eső ellenére 274-en – gyerekek, fiatalok és idősebbek – búcsúztatták futással, kocogással a leköszönő esztendőt Dunaszerdahelyen, ahol a szervezők a hagyományoknak megfelelően a mozgást, a sportos életvitelt népszerűsítették az immár  tizenhetedszer zajló hagyományos Fuss velünk – szilveszteri futás résztvevői, akik a 2017-es esztendő utolsó napján a városi szabadidőparkban kijelölt távon rótták a métereket, kilométereket. 

Dunaszerdahelyen 274-en búcsúztatták futással, kocogással a leköszönő esztendőt
Lelkes Vince felvételei a 2017-es dunaszerdahelyi Szilveszteri futáson készültek (A többi foóért KATT a képre)

Elsőként a legkisebbek vágtak neki a 200 méteres távnak, majd tizenegy órakor a diákok és a felnőttek közös rajtjára kerül sor. Az edzettebbek egy, három és öt kilométeres távon tesztelhették erőnlétüket. A leghosszabb távot 118-an választották.

Mindenki győztesnek számított, az összes résztvevő emléklappal és egyedi emlékéremmel, a lóhere szirmát ábrázoló éremmel tért haza a szilveszteri vigasságok bemelegítésére szolgáló erőpróbáról. A célbafutás után virsli-parti, forró gyümölcstea várt a futókra. A városi sportcsarnokban zajló ünnepélyes kiértékelésen a tombolában is sok díj talált gazdára. Ahogy az már lenni szokott, a résztvevők pezsgővel koccintottak a 2018-as évre. A Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szervezésében jó hangulatban zajló futószilvesztert a Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzat mellett további szponzorok is támogatták.

(ái)