Dunaszerdahelyen is aláírásokat gyűjtenek Harabinnak?

Štefan Harabin időről időre előáll egy-egy kuncogtató kijelentéssel, aktuálisan azt mondta, hogy még ő maga is jobb elnök lenne, mint "az az uzsorás adócsaló".

Dunaszerdahelyen is aláírásokat gyűjtenek Harabinnak?
Štefan Harabin (Fotó: TASR)

Nemrégiben felröppent a hír, hogy a Matica slovenská egyik szervezete aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy Harabin jelöltesse magát államfőnek a jövőre esedékes választásokon.

Ő maga a SME napilapnak erről annyit mondott, hogy ugyan nem tudott erről közvetlenül, de örömmel tölti el az aláírásgyűjtés.

Információi szerint Dunaszerdahelyen és Kassán is indult aláírásgyűjtés. "Ha ugyanaz történik Kassán, mint Dunaszerdahelyen, akkor ahhoz nincs közöm, de rendkívüli módon örülök neki" - fogalmazott.

Harabin ezt annak tudja be, hogy különböző újságokba ír cikkeket, és úgy gondolja, ez megfoghatta az embereket.

Harabin egykor igazságügy-miniszterként, majd a Legfelsőbb Bíróság elnökeként is tevékenykedett, egy rakás fegyelmi eljárást követően viszont most már "csak" egy egyszerű bíró az LB büntetőjogi részlegén. Azt egyelőre se nem erősítette meg, se nem cáfolta, hogy indulna az elnökválasztáson. 

Azt viszont érdemesnek tartotta elmondani, hogy: "biztosan jobb elnök lennék, mint az a másik, aki egy uzsorás adócsaló."

"Amennyiben az elnökjelöltségemről van szó, akkor leszögezném, hogy sem az EU-ban, de még Afrikában sem szokványos, hogy a legnagyobb adócsalókból legyenek államfők, ellenben a legfelsőbb vagy az alkotmánybíróságok elnökeiből. Szlovákiában még a legkisebb bíróságokon dolgozó, legkevésbé képzett bíró is megfelelőbb elnök lenne, mint egy uzsorás adócsaló" - hangsúlyozta.

(SME)