Dunaszerdahelyen az MKP ismét Hájos Zoltánt indítja, mutatjuk a párt képviselőjelöltjeit!

2018. szeptember 7. - 22:51 | Régió

Az MKP dunaszerdahelyi szervezete pénteken este döntött jelöltjeiről a novemberben esedékes helyhatósági választásokra.

Dunaszerdahelyen az MKP ismét Hájos Zoltánt indítja, mutatjuk a párt képviselőjelöltjeit!
Fotók: Cséfalvay Á. András

Egyhangúlag választották meg a jelölőgyűlésen Hájos Zoltánt a párt polgármesterjelöltjének - adta hírül a városi önkormányzati portál, a Dunaszerdahelyi.sk. Hájos Zoltán negyedik alkalommal vág neki a polgármester-választásnak. Elsőre a 2009-es időközi polgármester-választáson indult, akkor, amikor az Alkotmánybíróság Antal Ágota beadványa nyomán, visszaélések gyanúja miatt törölte a 2006-os választás eredményét, melyet akkor 76 szavazattal Pázmány Péter nyert meg. Az MKP jelöltjeként akkor 2 755 szavazatot kapott, Antal Ágota függetlenként 2 154-et.

Hájos második alkalommal 2010-ben győzött, már a rendes polgármester-választáson, magabiztosan, 4 384 szavazattal, a Híd jelöltje, Juhos Anna (2 770) előtt.

A harmadik megmérettetés 2014-ben következett, amikor Hájos Zoltán 3 194 szavazatot gyűjtött, Csicsai Gábor (Híd) pedig 2 372-t. Ez volt a dunaszerdahelyi Hídon belüli belháború éve.

Idén jöhet tehát a negyedik választás, melyen az MKP jelöltjeként Hájos Zoltán indul. Egyik kihívója alpolgármestere, Horváth Zoltán, aki 2014-ben éppen az MKP listájáról, de párton kívüliként jutott be a városi önkormányzatba. Horváth pénteken jelentette be hivatalosan az indulását, szavai szerint 10 év után már változásra van szükség Dunaszerdahelyen.

A képviselő-testületben minden bizonnyal számos változásra számíthatunk. Elsősorban azért, mivel a következő ciklustól az eddigi 25 helyett 21 képviselője lesz Dunaszerdahelynek. Másodsorban azért, mivel néhányan már nem indulnak újra az MKP listáján. A legutóbbi választáson 16 képviselő jutott be az MKP listájáról, közülük 12-en most is jelöltek. Akik nem, azok egyike a jelenlegi ciklus rangidős képviselője, Kanovits György, a másik a függetlenként induló Horváth Zoltán, a fennmaradó kettő pedig Herceg Andrea, illetve Hakszer Roland, akik az elmúlt választási időszak alatt több alkalommal is szembekerültek a polgármesterrel, és most függetlenként mérettetik meg magukat.

Mutatjuk az egyes körzetek jelöltjeit:
1. választói körzet:
Brunczvik Tünde
Péntek István
Nagy Krisztián
Katona Henrietta
Sándorová Klára
2. körzet
A.Szabó László
Karaffa Attila
Nagy Iván
Domonkos Tamás
Gútay László
Ollé Lunák Mónika
3. körzet
Garay László
Horony Ákos
Hodossy Szabolcs
Molnár Zoltán
Puha György
4. körzet
Bugar György
Szabó Katalin
Dohorák Sándor
Szabó Mária
Hegyi Gyula

(parameter)