Dunaszerdahelyen elmarad a tűzijáték, de Galántán lesz kettő is

2021. december 31. - 16:38 | Régió

Nagyszombatban idén sem lesz éjféli tűzijáték. A megye járási székhelyei közül csak Galántán döntöttek a tűzijáték mellett. Galgócon, Pöstyénben és Dunaszerdahelyen szintén elmarad ez az éjszakai látványosság.

Dunaszerdahelyen elmarad a tűzijáték, de Galántán lesz kettő is
Fotó: TASR/AP - illusztráció

Nagyszombatban már 2019 óta nincs tűzijáték. A döntés hátterében környezetvédelmi okok állnak, illetve hogy „az új évet nyugalomban szeretnénk várni, anélkül, hogy stresszt okozzunk a gyerekeknek, az érzékenyebb embereknek és az állatoknak” – magyarázta akkoriban Veronika Majtánová, a nagyszombati városháza szóvivője. Tavaly és idén ehhez még az járványügyi intézkedések is hozzáadódtak.

Dunaszerdahelyen sem tartanak szilveszteri tűzijátékot, ahogy a tavalyi szilveszter folyamán is elmaradt már a látványosság, amely tulajdonképpen semmire nem jó, csak arra, hogy pokollá tegyük vele az állatok életét.

A szomszédban nem spórolnak

Galánta városa péntek éjfélre tűzijátékkal is készül. A másik tüzijátékot szombaton, 18:00-kor tartják gyermekeknek.

Peter Paška polgármester a közösségi oldalán azt írta, több olyan üzenetet is kapott, amelyben azt kérték, hogy a tűzijátékra szánt pénzeszközöket inkább az állatmenhelyek támogatására fordítsuk.

„Az állatok megsegítésére évente több pénzt költünk, mint tűzijátékra. Aki szeretné támogatni azt az állatmenhelyet, amellyel a város együttműködik, küldhet pénzt az intézmény számlájára”

– írta a polgármester. Hozzátette: az elmúlt két évben a városban nem volt tűzijáték. „Először Eperjesre küldtük a pénzt, ahol gázszivárgás miatt felrobbant egy panelház, utána pedig a tűzijáték a járványügyi intézkedések miatt maradt el. Ebben az évben az erkélyről lehet csodálni az éjféli tűzijátékot" - írta a polgármester

Az esti-éjszakai kijárási tilalom egyébként továbbra is érvényben van, tehát este nyolctól reggel ötig nem hagyhatjuk el a lakhelyünket indokolatlanul.

(parameter/TASR)