Dunaszerdahelyen és Szencen is nyomoznak a miloslavovi gyerekbanda ügyében

2022. július 25. - 07:00 | Régió

A lány, akit az annamajori szövetkezet területén az idei év elején kegyetlenül megvertek, attól tart, feledésbe merül az ügye.

Dunaszerdahelyen és Szencen is nyomoznak a miloslavovi gyerekbanda ügyében
Az év elején tüntetést is tartottak Miloslavovban (Fotó: Szinghoffer Mátyás)

Január elején nagy port kavart a Miloslavovban történt eset, amely során az egykori szövetkezet területén fiatalok leitattak, bántalmaztak és levetkőztettek egy 11 éves lányt, az egészet pedig levideózták és feltették az internetre. A felvételek szerint az esetnek több 14 és 16 év közötti fiatal is szemtanúja volt. A történtek után a kislány kórházban végezte.

A Markíza megkérdezte a rendőrséget, hogy milyen stádiumban van az ügy. Közölték, hogy egyelőre csak a lány elleni támadást vezető másik kamaszlányt gyanúsították meg. MIchal Szeiff közölte, hogy testi sértéssel és garázdasággal gyanúsítják őt.

A Markíza közölte azt is, hogy a rendőrség nem folytat kábítószerrel, illetve szexuális zaklatással kapcsolatos eljárást, noha erre figyelmeztették őket. A tévé maga is megosztott a rendőrökkel olyan egyéb videókat, melyeken szintén az annamajori kamaszcsoport ténykedése látható. Szeiff ezek kapcsán annyit közölt, hogy az egyes ügyekben a területileg illetékes szenci és dunaszerdahelyi járási rendőrkapitányság folytat nyomozást.

Mindeközben a csoport tagjai továbbra is találkozgatnak egymással, csupán néhány méterre attól a helyszíntől, ahol a korábban közzétett videó készült a szövetkezetben. A beszámolók szerint alkoholizálnak és drogoznak, majd kábultan tántorognak a buszmegállóban.

Kapcsolódó podcastunk:

A tizenévesek agresszív viselkedéséről leginkább a szülők tehetnek – PODCAST

(Markíza/parameter)