Dunaszerdahelyen futással búcsúztatják a leköszönő esztendőt

2019. december 29. - 10:18 | Sport

Dunaszerdahelyen a leköszönő esztendő utolsó napján ezúttal is a sportos életvitelt népszerűsítik a városi szabadidőparkban, ahol a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szervezésében tizenkilencedik alkalommal zajlik a hagyományos Szilveszteri Futás. A szervezők nem a versengésre, hanem az örömfutásra helyezték a hangsúlyt.

Dunaszerdahelyen futással búcsúztatják a leköszönő esztendőt
Lelkes Vince illusztrációs felvétele

Nevezni reggel kilenctől a városi sportcsarnokban lehet. A részvétel ingyenes. A óévbúcsúztató fél tizenegykor a legapróbbak futásával rajtol el, a gyerekek 200 métert futnak. A felnőttek tizenegy órakor vágnak neki az általuk választott távnak. Ők egy-, három- és öt kilométeres távon tesztelhetik erőnlétüket.

Nóvumnak számít, hogy a legedzettebbek ezúttal akár tíz kilométert is futhatnak. A célbafutók ezúttal a négylevelű lóhere szárát ábrázoló éremmel távoznak a rendezvényről. A gyermekeket oklevéllel is jutalmazzák. A szervezők a futókat virslipartira invitálják, a tombolában sok díj talál gazdára. Szilveszteri vigasságok rajtját megelőző bemelegítés záróakkordjaként a résztvevők pezsgővel koccintanak a 2020-as évre.


ái