Dunaszerdahelyen, Galántán és Komáromban is lesz oltóközpont a pedagógusoknak hétvégén

2021. február 18. - 09:51 | Belföld

Az előttünk álló hétvégén már 36 oltóközpontban lesz lehetőségük beoltatni magukat a pedagógiai alkalmazottaknak a koronavírus elleni vakcinával.

Dunaszerdahelyen, Galántán és Komáromban is lesz oltóközpont a pedagógusoknak hétvégén
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Míg az előző hétvégén mindössze 14 városban volt lehetőségük megkapni a vakcinát, az oltóközpontok számát a mostani hétvégére már 36-ra növelték – közölte csütörtökön az oktatásügyi minisztérium.

„Köszönjük az egészségügyi miniszternek, a kórházaknak és az önkormányzatoknak, hogy sikerül növelni az októközpontok számát 36-ra. Ez azt jelenti, hogy a pedagógusoknak közelebb lesznek az oltópontok és nem kell annyit utazniuk” – nyilatkozta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Az oktatásügyi tárca tájékoztatása szerint az előttünk álló hétvégén egyebek mellett már Dunaszerdahelyen, Galántán, Léván, Rimaszombatban, Nagymihályban, Rozsnyón és Tőketerebesen is megkaphatják a vakcinát a pedagógiai alkalmazottak.

Egyúttal növekszik a rendelkezésre álló vakcinák száma is: a mostani és a következő hétvégére 24 600 adagot sikerült a pedagógusoknak lefoglalni.

Ezúttal is az óvodák, a speciális óvodák és iskolák, az alapiskolák alsó tagozatain, valamint az iskolai klubokban, napközikben dolgozó pedagógiai alkalmazottak jelentkezhetnek az oltásra. A fogyatékossággal élő tanulók középiskolájában, a gyakorlóiskolákban, a szakközépiskolákban, a középiskolák végzős évfolyamaiban vagy az egészségügyi szakközépiskolában tanító pedagógusok is regisztrálhatnak.

Az oktatási tárca továbbra is tárgyal az egészségügyi minisztériummal, hogy az iskolai alkalmazottak újabb csoportjai kerülhessenek sorra az első fázisban. Időközben az alapiskolák felső tagozatain tanító pedagógusok számára már létrehoztak egy egyszerű rendszert a pótterminusokra, amit akkor lehetne kihasználni, ha a korábban bejelentkezett pedagógus mégsem tud megjelenni az adott időpontra.

A több mint 24 600 pedagógus számára a csütörtöki nap folyamán fogják meghatározni az időpontokat. Ezt követően az oktatási tárca e-mailben értesíti az iskolaigazgatókat, illetve a minedu.sk oldalon is tájékoztatnak.


(TASR)