Dunaszerdahelyen járt Miroslav Šatan

2021. december 3. - 07:00 | Régió

A szlovák hokilegenda, Miroslav Šatan Jozef Viskupič megyei elnökkel együtt látogatott Dunaszerdahelyre.

Dunaszerdahelyen járt Miroslav Šatan
Fotók: Hájos Zoltán Facebook-oldala

Hájos Zoltán polgármester a Facebookon számolt be arról, hogy a megyei elnöknek, illetve a Szlovák Jégkorong Szövetség első emberének bemutatta a városi műjégpálya befedésének projektjét. Ezzel összefüggésben a jövőben lehetőség nyílhat a jégpálya jobb kihasználására, emellett a város szabadidős tevékenységként kínálná a hokizást az alapiskolások számára. A polgármester közölte, Viskupič és Šatan támogatását is kérte ehhez.

Korábban már megírtuk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a műjégpálya a járvány miatt idén sem tudott megnyitni a téli szezon kezdetén. Aranyoss Csaba, a pálya vezetője a városi tévének úgy nyilatkozott, hogy a jégpályán még csak adottak volnának a körülmények arra, hogy különböző be- és kijáratokat biztosítsanak, az öltözőben viszont nem tudják elkülöníteni a látogatókat.

A jövő évi városi költségvetésben, illetve beruházási jegyzékben egyelőre nem találtuk nyomát a műjégpálya befedését érintő projektnek, az önkormányzat ugyanakkor a városi Municipal céggel kötött szerződés október elejétől érvényes kiegészítése értelmében 70 ezer eurót nyújt a műjégpályát üzemeltető vállalatnak az ezzel kapcsolatos projektdokumentációra.

(SzT)