Dunaszerdahelyen Kövér László is beszédet mondott a magyar kultúra napja alkalmából

Dunaszerdahelyen vasárnap este rendeztek ünnepséget a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Dunaszerdahelyen Kövér László is beszédet mondott a magyar kultúra napja alkalmából
Fotók: Cséfalvay Á. András - További felvételekért kattints!

Az esemény a Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében valósult meg. Ünnepi beszédet mondott Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke, amit Esterházy János szavaival kezdett. "Legnagyobb alkotóink egyaránt voltak magyarok és keresztények, egyaránt szolgálták a hazát és az Istent" - emlékeztetett.

"A magyarság sosem akkor volt és lesz a legnagyobb veszélyben, amikor a legnagyobb a rá leselkedő külső fenyegetés, hanem akkor, amikor feladja önmagát, nyelvét hitét és kultúráját. Ami a lelkünkben felépül vagy újjáépül, az a valóságban is létre tud jönni" - figyelmeztetett.

Kövér úgy véli, a kultúra a jövő kialakításának tartalékát is jelenti. "Az emberi kreativitást serkentő kultúra egyre inkább felértékelődő, versenyképességi tényezővé válik" - fogalmazott.

Rajta kívül ugyancsak beszédet mondott Karaffa Attila, a Pázmaneum elnöke, Ravasz József költő, romológus, fellépett a Csallóközi táncegyüttes, a Pósfa zenekar, Petőcz Balázs, a Dunaszerdahelyi Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás tagja, a Szent János Egyházi Alapiskola énekkara, a Guruló trió kerekes székes tánccsoport, Művészeti Alapiskola diákjai, Varga Zaránd, a Kodály Zoltán Alapiskola tanulója és az alapiskola gyermekkórusa.

(parameter)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.