Dunaszerdahelyen látták a petárdák okozta ijedtség miatt elmenekült 90 éves férfit

A férfit a dunaszerdahelyi vonat- és buszállomás környékén is keresik.

Dunaszerdahelyen látták a petárdák okozta ijedtség miatt elmenekült 90 éves férfit
Az eltűnt Štefánik Pavel

Amint arról a napokban beszámoltunk, eltűnt csöllei (Rovinka) otthonából egy 90 éves férfi szilveszter éjjelén.

Az idős nyugdíjast rokonai és a rendőrség már január 1-jén is kereste, de azóta sem került elő. A rendőrség a Facebookon tette közzé a 90 éves Štefánik Pavel egyik rokonának felhívását:

"Szilveszter éjszaka, valószínűleg a petárdák és a tűzijátékok robbanásai miatt nagypapám a félelemtől kétségbeesve elmenekült csöllei (Rovinka) otthonából. Azt feltételezzük, hogy dezorientált és zaklatott állapotban bolyongott Csöllén és talán Misérden is. Ha valaki látta, vagy látja, nagyon szépen kérem az egész család nevében, értesítsék a rendőrséget. Köszönöm szépen!"

Miután a felhívás megjelent a médiában, jelentkeztek is szemtanúk, akik azt állítják, hogy a dunaszerdahelyi vasútállomásnál látták a férfit.

Pavol hozzátartozói úgy gondolják, a férfi a vasúti megállóhoz menekült, ugyanis több mint 40 évig dolgozott vasutasként, így ott érezhette magát biztonságban.

A család úgy tudja, Pavel Rovinkán szállhatott fel a Pozsonyba tartó RegioJetre, még január elsején. A szemtanúk állítása szerint másnap a dunaszerdahelyi vasútállomáson látták, amint felszállt a Pozsony felé induló vonatra.

Hozzátartozói azóta is nagy erőkkel keresik a férfit, a napokban a dunaszerdahelyi vonat- és buszállomáson is érdeklődnek az utasoktól, nem látták-e Pavelt.

A férfi rokonai továbbra is kérik a nyilvánosság segítségét: amennyiben látták valahol a keresett férfit, jelentkezzenek a rendőrségen vagy egyenesen a családnál.


(para/noviny.sk)