Dunaszerdahelyen a szerencsevirág jegyében zajlik a XVI. Szilveszteri futás

Dunaszerdahelyen a hagyományoknak megfelelően ezúttal is megrendezik a futók és kocogók sportos óévbúcsúztatóját.

Dunaszerdahelyen a szerencsevirág jegyében zajlik a XVI. Szilveszteri futás
Lelkes Vince felvétele a 2015-ös dunaszerdahelyi szilveszteri futáson készült

A Csallóköz szívében tizenhatodik alkalommal zajló szilveszteri futást a leköszönő esztendőt záró vigasságok rajtját megelőző bemelegítésnek a szánták a rendezők. A Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szervezésében sorra kerülő hangulatos loholást a Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzat mellett további szponzorok is támogatják.

Nevezni 9 órától lehet a városi sportcsarnokban.  A nevezés ingyenes. A sportlétesítményben a zuhanyozás és az átöltözés is biztosított, ugyancsak itt kerül sor a díjátadó ünnepségre. Elsőként fél tizenegykor a legkisebbek vágnak neki a 200 méteres távnak, majd tizenegy órakor a diákok és a felnőttek közös rajtjára kerül sor. A résztvevők erőnlétük függvényében egy, három és öt kilométeres távon tesztelhetik felkészültségüket városi a szabadidőparkban kijelölt egy kilométer hosszú pályán. A szervezők 2015-ben hagyományt teremtettek, a jutalmul kiosztott érem ugyanis a szerencse szimbólumát, a négylevelű lóhere egyik szirmát ábrázolta.

Mivel a résztvevők zöme visszajáró, minden bizonnyal a négylevelű lóhere második szirmának begyűjtése is mágnesként vonzza őket az idei erőpróbára. A célba futás után virsli-parti, forró gyümölcstea vár a futókra. A sportcsarnokban zajló ünnepélyes kiértékelésen a tombolában is sok díj talál gazdára. Ahogy már lenni szokott, pezsgővel koccintanak a 2017-es évre. Érdekességként jegyezzük meg, hogy tavaly a hideghullám ellenére háromszázhatan rótták a köröket, ami új részvételi rekordként került a sportos óévbúcsúztatónk krónikájába. Alighanem idén rekordot döntenek.

ái