Dunaszerdahelyen verte el a szlovák utánpótlás az olaszokat

2018. szeptember 6. - 20:48 | Sport

Egy kimondottan jó meccsen páholta el a szlovák utánpótlás-válogatott az olaszokat. A meccsnek a dunaszerdahelyi MOL Aréna adott otthont.

Dunaszerdahelyen verte el a szlovák utánpótlás az olaszokat
Fotó: TASR (1), illetve Cséfalvay Á. András

Ez volt Adrián Guľa bemutatkozó meccse az U21-es válogatott kispadján. A mai felkészülési mérkőzés volt, szeptember 11-én viszont már Európa-bajnoki selejtezőt vívnak Izland ellen Reykjavíkban.

A szlovák csapat kezdte jobban a mérkőzést, Fábry indításából ugyanis Haraslín már a 9. percben megszerezte a vezetést. Az első félidőben a szlovák Greif kapusnak alig akadt munkája, az olaszok közül Cutrone került a legnagyobb helyzetbe, de rossz labdaátvétel miatt ezt is elrontotta.

A térfélcserét követően Guľa edző négyet, olasz kollégája viszont csak egyet cserélt. Haraslín fennmaradt, és ennek meg is lett az eredménye, öt perccel a félidő kezdete után, amikor balról keresztbelőtt, egyenesen a hosszú sarokba. Röviddel később a mesterhármast is elérhette volna, de egy védő blokkolta a tizenhatoson belülről leadott lövését.

Percekkel később viszont így is benn volt a harmadik gól az olaszok kapujában: Fábry hozta helyzetbe Mrázt, aki védőjét becsapva helyezett a hálóba.

A szlovák csapatban még hármat cseréltek, az olaszok pedig csak ezután tudtak igazán nagy ziccert kiharcolni, a csereként beállt Orsolini a kapufát találta el.

A DAC fiatal tehetsége, Christián Herc csaknem végigjátszotta a meccset, a doborgazi származású, de jelenleg Németországban légióskodó Bénes László pedig a második félidő felénél állt be.

EREDMÉNY:
Szlovákia U21 - Olaszország U21 3:0 (1:0)
Gólszerzők: 9., 50. Haraslín, 56. Mráz.
Sárga lap: 74. Špalek – 38. Mancini, 40. Cutrone, 76. Cassata, 82. Adjapong, 84. Mandragora.
A csapatok összeállításai:
Szlovákia: Greif (46. Jakubech) - Kadlec (46. Šulek), Vavro (85. Križan), Hancko, Sipľak - Fábry (62. Bénes), Dimun (46. Káčer), Herc (80. Lesniak) - Jirka (46. Špalek), Mráz (62. Vestenický), Haraslín (62. Košťál).
Olaszország: Audero - Calabria (68. Adjapong), Mancini, Romagna, Pezzella (79. Dimarco) - Valzania (46. Cassata), Locatelli (68. Murgia), Mandragora - Bonazzoli (58. Vido), Cutrone (79. Cerri), Parigini (58. Orsolini)

(TASR/parameter)