Dunaszerdahelyi diákok tisztították meg a szeméttől az iskolájukhoz vezető utat

2020. október 6. - 11:21 | Régió

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat 2011 óta minden évben, idén immár 10. alkalommal hirdette Az év ökológiai tette című versenyt.

Dunaszerdahelyi diákok tisztították meg a szeméttől az iskolájukhoz vezető utat
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola)

A verseny a tudatos környezetvédelem fontosságát hangsúlyozza. Fő küldetése, hogy a közvélemény figyelmét az égető környezetvédelmi problémákra és azok regionális szintű megoldásaira irányítsa.

A versenybe egyének, iskolák, önkormányzatok, érdekvédelmi közösségek kapcsolódhatnak be. Ugyancsak fontos tényező a projekt nevelési, felvilágosítói értéke, valamint a résztvevők száma is a kritériumok egyike.

Idén a Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola tanulói is bekapcsolódnak a projektbe. A téma számunkra azért is aktuális, mivel egyre több szemetet halmozunk fel a környezetünkben. Különösen érvényes ez a szóban forgó iskolához vezető útra, amely az utóbbi hónapokban szinte szemétlerakó hellyé vált. Az iskola diákjai megtisztították ezt az útszakaszt, összegyűjtötték a zöld övezetben felhalmozott hulladékot. Hiszen számukra sem közömbös, milyen környezetben tanulnak, élnek.

(Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola)