A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola diákjának kiváló szereplése Budapesten

2017. április 30. - 13:55 | Régió

A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula 1. diákja ismét bizonyított a Magyar Kereskedelmi Iparkamara szervezésében immár 10-ik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon, Budapesten. Ez az országosszintű megmérettetés nagy kihívás volt az iskola központifűtés-, víz- és gázszerelő tanulójának, Molnár Miklósnak, aki sikeresen vette az elődöntők akadályait, és ennek köszönhetően külhoni magyar diákként képviselhette az iskolát.    

A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola diákjának kiváló szereplése Budapesten
Az iskola felvételei

A verseny 2017. 4. 24-től 2017. 4. 26-ig zajlott. A dunaszerdahelyi iskola diákja és vezetőtanára, Dömény Tibor mérnök az Expo Congress Hotelben volt elszállásolva, ahol teljes ellátásban részesültek. Hétfőn már izgatottan várták a Hungexpo épületében megrendezett eseményen, hogy milyen nehézségű versenyfeladatot kell megoldania és mennyi idő alatt..

A nagyszabású ünnepélyes megnyitón Orbán Viktor és a Magyar Kereskedelmi Iparkamara elnöke mondott buzdító szavakat a versenyzőknek. E jelentős versenyen 40 szakma képviselői bizonyíthatták szaktudásukat. Molnár Miklós kiválóan teljesítette az előírt feladatot, amely több fázisból állt. A hideg és melegvíz odavezetéséből, nyomáspróbából, a szennyvíz elvezetéséből, a mosdó és toalett bekötéséből, valamint a Geberit állványzat beállításából. Mindehhez kiváló minőségű alapanyag állt rendelkezésre. A vízszerelésnél a Valsír típusú többrétegű csőrendszernek az elemeit használták, a szennyvízelvezetésnél pedig a Valsír típusú épületen belüli lefolyórendszer elemeit. Miklósnak tökéletesen sikerült elkészítenie a vízvezetékhálózatot a fürdőszobai berendezésekkel, a rákötéssel és a szennyvízelvezetővel együtt. Molnár Miklós bebizonyította, hogy milyen ügyeskezű diák, mivel időben és szakszerűen végezte el a számára kijelölt feladatot.

Az iskola további tanulói, akik ugyan nem jutottak tovább az elődöntőkből, Leboda Gábor mérnök kíséretével nézőként ott lehettek a hétfőn és kedden zajló versenyen, és figyelemmel követhették diáktársuk munkáját.

Szerdán került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, a versenyfeladatok szakmai elbírálása után. Mivel Miklós vendégversenyzőként szerepelt, és az előkelő második helyezést érte el, tárgyi jutalomban részesült. Szakmájával kapcsolatos segédeszközökkel jutalmazták meg őt.

Az iskola büszke diákjára, hiszen sikeresen vette az akadályokat az országos, nagymúlttal rendelkező szakmai rendezvényen.

Tamási Éva