A dunaszerdahelyi és a galántai kórház igazgatójával is tárgyalt a megyei önkormányzat a járvány kapcsán

2020. augusztus 20. - 11:07 | Régió

Jozef Viskupič, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat (TTSK) elnöke és a megyei kórházak igazgatói a szerdai találkozójukon a járványhelyzet aktuális alakulásáról és az első hullám idején szerzett tapasztalataikról tárgyaltak. Erről a TTSK kommunikációs osztálya tájékoztatta a TASR-t.

A dunaszerdahelyi és a galántai kórház igazgatójával is tárgyalt a megyei önkormányzat a járvány kapcsán
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A dunaszerdahelyi, galántai, pöstyéni, nagyszombati és szakolcai (Skalica) kórház igazgatói és a mentőszolgálat megyei operációs központjának képviselői abban állapodtak meg, hogy javítani fogják azoknak a betegeknek az elosztási menedzsmentjét, akik esetében fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja.

„Annak ellenére, hogy nem Nagyszombat megye tartja fenn a kórházakat, a megye folyamatosan kapcsolatban van ezek igazgatóival. Nem akarjuk, hogy olyan helyzet álljon elő, hogy a kórházak nem vizsgálják ki a betegeket, és egyik helyről a másikra küldözgetik őket” – közölte a megyeelnök.

A kórházak képviselői szerint a mobil mintavételi helyek működésének hatékonyabbá tételére lenne szükség, ezenkívül a biztosítóknak reálisabb összeget kellene fizetnie a mintavételért, mert a jelenlegi összeg nem fedezi a teljes költséget, amely a személyzet és a védőfelszerelés biztosítását is magában foglalja. „Az egyeztetésből kiderült: fokozott figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását. Jelenleg azt tudom mondani, hogy fel vagyunk készülve egy esetleges második hullámra” – tájékoztatott Viskupič.

Hozzátette: a megye bekapcsolódott a járványterv kialakításába, amelyet a múlt héten fogadott el a kormány Járványügyi Bizottsága. A megyei hivatal számára is ez lesz az irányadó.


(TASR)