Dunaszerdahelyi és somorjai birkózók is bemutatkoznak Bakuban

2019. július 20. - 12:57 | Sport

Bakuban július 21. és 27. között kerül megrendezésre a XV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

Dunaszerdahelyi és somorjai birkózók is bemutatkoznak Bakuban
A birkózók csapata: id. Soós Tamás, Csörgő Tamás, Michal Vereš, Pollák Anna, Szeiler Zoltán, Huszárovics László, Libor Mokrý, Szeiler Mátyás és id. Gaál Attila (Fotó: Facebook)

A jövő reménységeit, olimpikonjait felvonultató sportesemény hét napig tart és tíz sportág kerül programra: birkózás, tenisz, kézilabda, kosárlabda, úszás, röplabda, kerékpározás, atlétika, szertorna és cselgáncs. A versenyeket tizenkét, már korábban megépített helyszínen tartják. Körülbelül 3600 sportolót és csapatkísérőt várnak az eseményre, ahol 2500 önkéntes fog segédkezni. Ami a korosztályt illeti, a versenyzők életkora 15-17 év. Szlovákia hetvenhárom fős különítménnyel vesz részt a rendezvényen, a negyvenöt sportoló hét sportágban (atlétika, birkózás, cselgáncs, kerékpározás, szertorna, tenisz, úszás) mutatkozik be Azerbajdzsán fővárosában. Egyébként az EYOF történetében első alkalommal szerepel a birkózás.

Szlovákia színeiben ebben a sportágban öt sportoló, nevezetesen a vásárúti Huszárovics László, a somorjai Szeiler Mátyás (kötöttfogásban), a dunaszerdahelyi Pollák Anna és Csörgő Tamás, valamint a nyitrai Michal Vereš (szabadfogásban) lép szőnyegre.

A kötöttfogású kettős előbb egy héten át Nyárasdon, majd az utóbbi két hétben Somorján gyakorolta a fogásokat. A dunaszerdahelyiek pedig hazai környezetben edzettek. A kötöttfogásúak edzője id. Soós Tamás, akinek a munkáját a felkészülés során fia, ifj. Soós Tamás segítette. A szabadfogásúakat trénerként a dunaszerdahelyi id. Gaál András küldi csatába. Ami a bakui célokat illet, a mieink szeretnék minél eredményesebben képviselni sportágukat, az éremszerzés a nagy konkurenciára való tekintettel kiváló eredménynek számítana.

A küldöttség tagjai július 19-én találkoztak Pozsonyban, ahonnét szombaton repültek Bakuba.

ái