A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola diákja történelmi versenyen remekelt

2020. július 3. - 19:59 | Régió

A Trianon századik évfordulója alkalmából a magyarországi Oktatási Hivatal egy, a témával kapcsolatos történelmi vetélkedőt hirdetett meg középiskolások számára. A több hónapon át zajló versenybe az egész Kárpát-medencéből körülbelül 1600 diák nevezett be. Köztük a dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola kiváló tanulója, a történelmi versenyek elkötelezett résztvevője, Bereznai István.

A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola diákja történelmi versenyen remekelt

Az első két, online formában megszervezett forduló összesített pontszámai alapján István meghívást kapott a döntőre, amely június 30-án került megrendezésre Budapesten. Előtte a versenyzők „belépőként“ egy kisfilm elkészítését kapták feladatul, mely a Trianon és szülőföld/lakóhely tematikát ölelte fel. Ebben Nagy Attila, dunaszerdahelyi helytörténész állt rendelkezésükre, aki megannyi érdekes információval segítette az alkotás kivitelezését.

Az utolsó fordulóban 15-en mérték össze tudásukat teljesítve számos igényes és kreatív feladatot, mint a vaktérkép, a kakukktojás, activity vagy épp a történelmi jelenetek reprodukálása. A délutáni eredményhirdetést diák és tanár egyaránt izgatottan várta. István, aki egyedüli határon túli magyarként vett részt a vetélkedőn, ismét az élmezőnyben, a dobogó 3. fokára állhatott fel. A nyereménye a különféle tárgyi jutalmak mellett egy ősszel megvalósuló tanulmányi kirándulás, valamint a Magyar Éremkibocsátó Kft. jóvoltából egy színarannyal bevont Trianon emlékérem.

"István, elért eredményedhez fogadd az egész iskolai közösség gratulációját. Felkészítő tanárodként pedig méltán büszke vagyok rád!"

(Duborszky Attila, történelemtanár)