Dunaszerdahelyi járás: Nézd meg, mely községben melyik napon tesztelnek!

2021. január 22. - 14:07 | Régió

Az országos tesztelés aktuális fordulójában ugyan már a hétfőn elvégzett tesztek is számítanak, a települések legjava csak a hétvégén kapcsolódik be. Az alábbiakban a Dunaszerdahelyi Járási Hivataltól kapott lista alapján összefoglaljuk, az egyes településeken melyik napon vehetnek részt tesztelésen a lakosok. 

Dunaszerdahelyi járás: Nézd meg, mely községben melyik napon tesztelnek!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Korábban már megírtuk, hogy Dunaszerdahelyen online vagy telefonon lehetett időpontokat foglalni, és a regisztrált polgárok elsőbbséget élveznek, mivel azonban meglehetősen kevés időpont állt rendelkezésre, pénteken a poplgármester közölte, hogy szombatra három további tesztpontot létesítenek (Jilemnický utcai, Smetana ligeti és Vámbéry Ármin Alapiskola) azok számára, akiknek már nem állt módjukban bejelentkezni.

Dunaszerdahely egyébként az egyetlen város, ahol nem tesztelnek vasárnap,

Kisudvarnok pedig az egyetlen település a járásban, ahol már csütörtökön is zajlott tesztelés és egészen keddig, tehát hat napon keresztül tesztelnek, noha nem egész napokat.

Öt napon tesztelnek Vörösmajorban (Hviezdoslavov), négy napon a már említett Dunaszerdahelyen kívül Bősön (szombat-kedd) és Vásárúton (péntek-hétfő).

UPDATE: Alistál és Ekecs község a Facebookon közölt információk alapján csak szombattól végez tesztelést, Dunatőkés pedig csak szombaton. (A mi táblázatunk a járási hivataltól származik.)

Pénteken is zajlik tesztelés a már említetteken (Dunaszerdahely, Bős, Kisudvarnok, Vásárút, Vörösmajor) Alistálon, Ekecsen, Jányokon, Légen, Nagymagyaron és Nagymegyeren, Nyárasdon, Szentmihályfán és Úszoron.

Csak szombaton tesztelnek Albáron, Bacsfán, Balonyban, Bodakon, Csenkén, Csiliznyáradon, Csilizpatason, Dercsikán, Dunatőkésen, Gombán, Kisfaludon, Kulcsodon, Medvén, Nagyszarván, Padányban, Patonyréten, Pozsonycsákányban, Sárréten, Szapon és Vajkán.

Csak vasárnap tesztelnek Békén, Bögellőn, Csallóköznádasdon, Csallóköztárnokon, Doborgazon, Hegyétén, Keszölcésen, Macházán, Nagymadon és Vittényben.

Az alábbi táblázatban megtalálható (javítva a fent említettekkel), hogy mely napokon mely községben tesztelnek (zölddel a tesztnapok), a tesztelés időtartama azonban községenként, naponként eltérő lehet. Ezekről az információkról a települések weboldalain vagy Facebook-oldalain, esetleg hivatalaiban tájékozódhatnak.

(parameter)