A Dunaszerdahelyi járásban elcsíptek egy járványgócot, de most két fertőzött Galánta felől hozta be a vírust

2020. augusztus 12. - 12:54 | Régió

Mint arról korábban írtunk, a kedden azonosított fertőzöttek közül a legtöbb (21) a Galántai járásból származik, ráadásul mindannyian egyazon vállalat alkalmazottai.

A Dunaszerdahelyi járásban elcsíptek egy járványgócot, de most két fertőzött Galánta felől hozta be a vírust
Illusztráció - Cséfalvay Á. András
Kapcsolódó cikk:

A Pierre Baguette szendvicsek diószegi gyártójánál terjedt el a koronavírus

A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal is megerősítette, hogy egyetlen cégből származnak a fertőzöttek, és tudni azt is, hogy a járvány ottani terjedése egy korábban már igazolt fertőzöttel függenek össze.

A közegészségügyiek közölték, hogy a cég összes alkalmazottját letesztelik, a fertőzöttek közvetlen kapcsolatait alkotó személyeket pedig izolálták, karanténban kell maradniuk, míg őket is le nem tesztelik.

Valamely galántai járásbeli fertőzöttel állt szorosabb viszonyban a kedden azonosított 3 dunaszerdahelyi járásbeli fertőzöttből kettő is - közölte a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal.

Hozzátették, a harmadik fertőzött pedig egy korábban azonosított járványgóchoz kötődik. Korábban írtunk róla, hogy szombaton a dunaszerdahelyi járásban azonosították abszolút értékben a legtöbb fertőzöttet, összesen 5-öt.

A Dunaszerdahelyi járásban a járvány első hullámának májusi lecsengése után júniusban egyáltalán nem azonosítottak fertőzöttet, július kezdete óta viszont 18-at, ebből is július 28. óta 15-öt, köztük a bősi férfival, aki a dunaszerdahelyi kórházban halt meg.

Ugyancsak galántai járásbeli fertőzöttekkel állt kapcsolatban két koronavírusos az előző nap azonosítottak közül a Nagyszombati járásban, ahol kedden 4 személynél diagnosztizálták a fertőzést.

(TASR)