A dunaszerdahelyi kézis lányok a legjobbak közt vannak!

2020. május 22. - 13:47 | Sport

A HC DAC Dunaszerdahely több jelenlegi és leendő játékosa is nyert a Szlovák Kézilabda Szövetség által kiírt szavazáson, ahol 2019 legjobbjaira lehetett voksolni. Erről a klub tájékoztatott a Facebook-oldalán.

A dunaszerdahelyi kézis lányok a legjobbak közt vannak!
Cséfalvay Á. András felvétele

Összesen öt játékos hat kategóriában érdemelte ki a legjobbnak járó díjat.

A HC DAC jelenlegi játékosai közül Monika Rajnohová két kategóriában is a legtöbb szavazatot kapta. A szlovák válogatott csapatkapitánya lett 2019 legjobb irányítója és az év játékosa díjban is részesült. Bízik Boglárka a MOL liga legjobb játékosának járó elismerést nyerte el.

Rajtuk kívül a jövő szezon három játékosa is bekerült a legjobbak közé. Bízik Réka lett a legjobb balszélső, Kristína Pastorková a legjobb beálló, és Oguntoye Viktória pedig a legjobb kapus díjával tért haza.

Forrás: HC DAC

A klub elnöke, Horváth Zoltán a Paraméternek elmondta, büszke a lányok eredményeire. Bár az elmúlt időszak a kézis lányok számára sem volt egyszerű, végig bizakodóak és pozitívak maradtak. Május közepén – az előírások betartása mellett – pedig újra együtt edzettek. Annak ellenére, hogy ez a szezon lezárult, és a felkészülési időszak még sokára lesz, a játékosok újra együtt, labdával a kezükben mozoghattak. Az edzések célja az, hogy a játékosok kondícióban maradjanak, s újra együtt lehessenek.

(SzC)