A dunaszerdahelyi kórházban hunyt el egy koronavírusos bősi férfi!

2020. július 31. - 12:21 | Régió

Egy 67 éves bősi férfi a koronvírus legújabb áldozata. Május közepe, tehát két és fél hónapja ő az első áldozata a járványnak Szlovákiában.

A dunaszerdahelyi kórházban hunyt el egy koronavírusos bősi férfi!
Fotó: Cséfalvay Á. András

A Denník N közölte elsőként az információt, miszerint egy 67 éves férfiről, aki a dunaszerdahelyi kórházban hunyt el, a boncolás során kiderült, hogy koronavírusos volt.

Hogy az idős férfi a dunaszerdahelyi kórházban hunyt el, portálunknak megerősítette Jana Fedáková, a Svet zdravia hálózat szóvivője. Az idős férfi múlt pénteken került a kórházba, vasárnap hunyt el.

"A páciens július 24-étől feküdt tüdőgyulladással a kórház intenzív osztályán. Rövid időn belül nagyon leromlott az egészségi állapota, és sajnos július 26-án, vasárnap elhunyt. Az ezt követően elvégzett tesztek igazolták, hogy Covid-19-ben szenvedett" - fejtette ki a szóvivő.

Halálát követően a kórházban alaposan fertőtlenítették azokat a helyiségeket, melyekben a férfi korábban megfordult. Fedáková közlése szerint letesztelték a kórház 24 alkalmazottját, aki vele érintkezhetett, illetve azt a hölgyet is, akivel egy szobában feküdt, mindannyiuk tesztje negatív lett. Hozzátette, megelőző céllal további tíz alkalmazottat leteszteltek a tegnapi és a mai nap folyamán, esetükben viszont még nincs meg az eredmény. (UPDATE: a szóvivő pénteken délután két óra előtt közölte, hármójuk eredménye közben szintén negatív lett.)

Beszélt arról is, hogy a páciens felvételekor betartottak minden epidemiológiai előírást, az osztály így zavartalanul működhet tovább.

Hogy az illető bősi volt, telefonos megkeresésünkre megerősítette Fenes Iván bősi polgármester.

Nem hivatalos, helyi forrásból úgy értesültünk, hogy az idős férfi egy nappal azelőtt, hogy kórházba került, még az egyik helyi vendéglőben iszogatott, de mások nem észleltek rajta semmilyen tüneteket.

Érdeklődtünk a Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetőjénél, Vörös Terézia azonban csak annyit árulta el, hogy megtették a szükséges járványügyi intézkedéseket, egyebet viszont nem árulhat el.

Az elhunyt temetését eredetileg szerdára tervezték, a boncolás miatt viszont elhalasztották, szombaton délelőtt kerülhet rá sor. A polgármester közölte, zárt koporsóban temetik az illetőt.

(parameter)