Dunaszerdahelyi lány a Miss Szlovákia döntőjében! (FOTÓK)

2023. június 23. - 14:00 | Régió

Puha Kinga az első dunaszerdahelyi döntős a Miss Szlovákia szépségversenyben. 14 éves korában kezdett modellkedni, aminek köszönhetően betekintést nyerhetett a divatvilágba. Megfordult Amerikában, Ázsiában, Afrikában, valamint Kínában, ahol alapos rálátása lett a háttérben történő munkálatokra. Dolgozott a párizsi és milánói fashion weeken olyan márkáknak, mint a Carolina Herrera vagy épp a Sophie Couture.


Fotók: Miss Slovakia (További képekért kattints a fotóra!)

Mi inspirált, hogy jelentkezz a Miss Szlovákia szépségversenyre?

Azért jelentkeztem, mert láttam, hogy idén megváltoztatták a versenynek az egész koncepcióját. Már nemcsak a szépségre, a külsőségekre helyezik a hangsúlyt, hanem előtérbe került a belső. Szerintem a mai világban az a legfontosabb, hogy olyan valaki kerüljön be a köztudatba, akinek van mondanivalója, van valamilyen fontos témája, amivel foglalkozik, amit tud reprezentálni. A fiatalabb generációknak tudjon jó példát mutatni.

Sokszor azok az emberek lesznek híresek, akik igazából nem jó irányba terelik fiatalokat.

A fenntartható divat egyre fontosabb, és szeretném edukálni, illetve inspirálni a következő generációkat. Főként a gyerekekre szeretnék fókuszálni, vagyis a fiatalabb generációkra. Szeretném, hogy a fenntartható divat számukra már egy alapvető fogalom legyen. Tudjanak odafigyelni arra, hogy mit is vesznek meg, tényleg szükség van-e rá... Maga a túlfogyasztás okozza a legnagyobb problémát, mivel óriási mennyiségű hulladékot termelnek. Nem mindegy, hogy honnan vásároljuk meg a ruhákat, hiszen nagyon fontos a helyi tervezőknek a támogatása.

Mióta foglalkozol a fenntartható divattal?

Egy francia főiskolán tanulok fashion product management & sustainability szakon, aminek köszönhetően kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával, és azóta már az első kollekciómat is megterveztem egy elismert tervezővel együttműködve, aki a fenntartható divatot képviseli. Főként újrahasznosított és naturális anyagokat használtam az egész kollekcióban. Nem látom értelmét annak, hogy a fast fashion márkákat támogassuk.

Szlovákiában nagyon ügyes és kreatív dizájnerek vannak csak nem ismerjük őket.

Milyen a versenyen a hangulat? Érezhető a versengés?

Nagyon stresszes a hangulat, mindegyikünkön látszik, hogy nagyon izgulunk, nagyon félünk, nem tudjuk, hogy mi lesz. A program nagyon sűrű, reggeltől estig be van osztva az időnk. Próbák, fotózások, volt egy sajtóértekezlet, illetve egy hosszas beszélgetés a zsűrivel.

Az elején felkészítettek minket arra, hogy itt bármi megtörténhet, a toxikus hangulattól kezdve, a veszekedéseken keresztül bármi.

Nem mondhatnám, hogy lenne bármilyen rivalizáció, nagyon-nagyon barátságos az atmoszféra, az egész stáb nagyon kedves, nagyon professzionálisak. Mindannyian teljesen más világokat képviselünk, más témákat, mindenki nagyon magabiztos, mert az összes lány otthon van a saját témájában. Tényleg nagyon erős a mezőny. Nem vagyunk egymás konkurenciái, mert teljesen mások vagyunk. Mindenki próbál magára összpontosítani, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból.

Itt nincs idő rivalizálni.

Hogyan lehet rád szavazni?

A nyertesről a zsűri dönt, azonban a közönség hozzá tud járulni az Eva Miss Sympatia szavazáshoz, a 9973-as telefonszámra elküldött üres üzenettel lehet rám szavazni. Nem mellesleg a szavazók között kisorsolnak egy utazást 2 személyre Szenegálba.

A finálét szombat este 20:35 órától élőben lehet követni a TV JOJ csatornán.

(Bokros Bia)