A dunaszerdahelyi Puha Kinga Csallóközből is elvitt egy szeletet a Miss Universe döntőjére (FOTÓK, VIDEÓ)

2023. november 4. - 16:49 | Régió

A dunaszerdahelyi származású Puha Kinga a napokban utazott El Salvadorba, ahol megkezdte felkészülését a Miss Universe szépségversenyre.


Fotók: Puha Kinga archívuma (további képekért kattints a fotóra!)

Már az eddigi felkészülés is számos kihívást rejtett a Puha Kinga számára, akit a Miss Slovensko 2023 szépségversenyen neveztek a Miss Universe megmérettetésére.

Idén első alkalommal a Miss Universe részét képezi a Voice for Change nevű kezdeményezés, amelyben a versenyzők 12 társadalmi téma közül választhattak.

Kinga az egészség témáját választotta és a Nie Rakovine szlovák nonprofit szervezet együttműködésével létrehozták a Mirror Challenge projektet, amely a mellrákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. Mindemellett még a Hello Universe nevű kihívásba is bekapcsolódott, amelynek a célja a remény, a boldogság, valamint a pozitivitás terjesztése az egész világon.

Kingára a saját Voice for Change videójára kattintva, EZEN az oldalon lehet szavazni.

Az Egyesült Államokban megrendezett szépségverseny döntőjét november 18-án online is követhetjük. Puha Kinga nemcsak a szépségével képviseli Szlovákiát, hanem kiemelkedően fontos társadalmi témával is.

Szeptember végén megfordult a párizsi divathéten, ahol a közismert Carolina Herrera divatmárka modelljeként találkozhatott a világhírű szupermodellel, Gigi Hadiddal. Az eseményen kapcsolatba került a Carolina Herrera divatmárka főtervezőjével is, Wes Gordonnal. Elmondása szerint az utóbbi hónapokban sem unatkozott, hiszen részt vett számos képzésen, ruhapróbán, sminkkurzuson, valamint a fináléra készülő catwalk koreográfiaórákon is.

Hamarosan láthatjuk a Kinga által tervezett nemzeti népviseletet, amelyhez egy Csallóközt jelképező fejdísz is készült.


(Bokros Bia)