A dunaszerdahelyi Puha Kinga mert nagyot álmodni: Milánó és Párizs után irány a Miss Universe!

2023. július 17. - 15:06 | Régió

Puha Kinga az első dunaszerdahelyi hölgy, akinek sikerült megszerezni a Miss Universe Szlovákia díjat. Kiderült, hogy miért volt még a versenyzők számára is meglepetés ez a kategória.

A dunaszerdahelyi Puha Kinga mert nagyot álmodni: Milánó és Párizs után  irány a Miss Universe!
További képekért katints! Fotók: Puha Kinga

,,Amikor az én nevemet olvasták fel, nekem is eltartott pár másodpercig amire ezt tudatosítottam. Abban a pillanatban rögtön a családomra gondoltam. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen méretű világversenyen vehetek részt és az országot képviselhetem”

- nyilatkozta a Paraméternek a 22 éves modell, Puha Kinga.

Mint kiderült, a Miss Szlovákia szervezőinek sikerült együttműködést létrehozniuk a nemzetközi Miss Universe licensz tulajdonosaival, így a verseny keretén belül kihirdethették a Miss Universe Szlovákia díjat is, ami eddig egy különálló verseny keretén belül zajlott. Ez az együttműködés csak a finálé előtti utolsó napokban derült ki, így erre a lányok közül senki nem számított, meglepetésként ért mindenkit.

“Mivel a külföldi modellmunkáim az utóbbi időben háttérbe szorultak a tanulmányaim és a hazai verseny miatt, így nyáron még Milánóban és Párizsban igyekszem majd tevékenykedni”

– árulta el a nemzetközi modellkarrierjét egyengető Kinga.

Miután a szépségkirálynő a nyár végén letudta milánói és párizsi munkáit, el is kezdi a felkészülést a világversenyre, ami a közép-amerikai El Salvadorban kerül majd megrendezésre valamikor 2023 végén vagy 2024 elején. Ez lesz sorrendben a Miss Universe 73. világdöntője. Az előzőt az Egyesült Államokbeli New Orleansban tartották, 84 ország képviselői vettek részt rajta, és a hazai versenyző, R'Bonney Gabriel kapta meg a koronát.

(Bokros Bianka)