A dunaszerdahelyi rendőrfőnök cáfolja, hogy a titkosszolgálathoz igazolna

2016. június 20. - 19:56 | Régió

Both Péter, a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság igazgatója lehet a szlovák titkosszolgálat (SIS) igazgató-helyettese - írta június 16-án megjelent számában a Plus 7 dní. A hetilap értesülése "teljesen megalapozatlan" - nyilatkozta a Paraméternek a medializált információkról a dunaszerdahelyi rendőrfőnök.

A dunaszerdahelyi rendőrfőnök cáfolja, hogy a titkosszolgálathoz igazolna
Both Péter (Fotó: Paraméter)

A lap cikkében arról találgatnak, vajon mikor váltják le a titkosszolgálat vezetését, és hogy kik léphetnek a menesztett tisztségviselők helyére. Azt írják, a titkosszolgálat igazgatója a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) jelöltje, Anton Šafárik lehet - akinek a neve a téma kapcsán már áprilisiban is felröppent a sajtóban.

A Plus 7 dní meg nem nevezett forrása ugyanakkor azt is tudni véli, hogy a titkosszolgálat új vezetésében akár Both Péter is feltűnhet, mégpedig az igazgatóhelyettesi poszton - azt viszont a névtelen forrás sem tudja, melyik párt jelölhette - már ha jelölte - a dunaszerdahelyi rendőrkapitányt.

"Nem tudom, honnan veszik ezeket az információkat"

- kommentálta a hetilap írását a Paraméternek Both Péter, cáfolva ezzel a megjelenteket. A leginkább célzott karaktergyilkosságra hajazó cikk több dolgot, például a dunaszerdahelyi maffia ténykedését, Both állítólagos gyenge szlovák nyelvtudását, vagy azt sorakoztatja fel a rendőrkapitány ellen, hogy egy utcában lakik Jaroslav Spišiak egykori országos rendőrfőkapitánnyal, és hogy a közelében van telke Tóth Ernő korábbi nagyudvarnoki polgármesternek is - aki ellen a község feljelentést tett, mert az önkormányzat gyanúsan gazdálkodott polgármestersége idején.

A hetilap azt is írja, hogy a csallóközi maffia vizsgálati fogságban lévő tagjai a napokban arról is vallomást tettek, hogy az utóbbi években ki segítette őket a helyi rendőrök közül, és hogy emiatt már fel is függesztettek egy környékbeli zsarut. A járási rendőrkapitányt felháborította, hogy a cikkben összekötötték a bűnözőkkel. "Úgy írnak rólam, mintha én védtem volna a helyi nehézfiúkat. Ez számomra teljesen felháborító" - nyilatkozta rendőrfőnök, aki szerint az elsőtől az utolsó mondatig lejárató jellegű a cikk.

"Nem tudom, kinek az érdeke ez, vagy mi van a háttérben. Nem kaptam senkitől hasonló jellegű felkérést"

- szögezte le a Paraméternek nyilatkozva Both Péter.

(parameter)