A dunaszerdahelyi rendőrök is folyamatosan ellenőrzik, hogy a külföldről hazatérők betartják-e az otthoni karantént (FOTÓK)

2020. március 17. - 15:27 | Régió

A dunaszerdahelyi rendőrök az elmúlt napokban már több olyan személynél jártak ellenőrzés céljából, akik az elmúlt napokban külföldről tértek haza, és kötelezően otthoni karanténban kell maradniuk.

A dunaszerdahelyi rendőrök is folyamatosan ellenőrzik, hogy a külföldről hazatérők betartják-e az otthoni karantént (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

„Szuperok, mert betartják a karantént” – ezzel a címmel jelent meg kedden egy bejegyzés a Nagyszombat megyei rendőrség Facebook-oldalán.

Mint kiderült, a dunaszerdahelyi rendőrök az elmúlt napokban több olyan lakásba is becsengettek, ahol a kötelező otthoni karantént töltő emberek tartózkodnak. Céljuk az, hogy ellenőrizzék, az emberek betartják-e a karantént.

Eddig olyan személyeknél jártak, akik a Vámosszabadi-Medve határátkelőhelyen tértek vissza Szlovákiába.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eddig ellenőrzött személyek közül mindenki otthon tartózkodott, ezért nagy dicséret és köszönet jár nekik. „Ők törődnek a saját és mások egészségével, ezért otthon maradnak” – írják.

Abban az esetben, ha a rendőrök olyan személyhez csengetnek be, aki a kötelező karantént nem tartja be, az esetet átadják a Közegészségügyi Hivatalnak.


(parameter)