A dunaszerdahelyi SAD még nem tudja, mi okozta a szerda reggeli buszbalesetet

2022. május 18. - 17:54 | Régió

A dunaszerdahelyi SAD egyelőre nem tudja, miért következett be szerdán reggel a Galánta és Diószeg közötti súlyos buszbaleset. A TASR-nek Michal Humeník, a közlekedési társaság igazgatója nyilatkozott. A társaság óvintézkedéseket foganatosít a további balesetek megelőzése érdekében.

A dunaszerdahelyi SAD még nem tudja, mi okozta a szerda reggeli buszbalesetet
Rendőrségi felvétel

„Sajnáljuk a történteket és minden sérültet. Szerencsére nem történt még nagyobb baj. A baleset okairól egyelőre nem tudunk nyilatkozni, a körülmények kivizsgálása eltart egy ideig” – mondta az igazgató. „Nem tudjuk, mi történt, rosszul lett-e a sofőr, esetleg elaludt egy pillanatra vagy elvakította a Nap” – tette hozzá Humeník.

Leszögezte, hogy a társaság napi szinten elvégez mindent, amit a törvények előírnak. „Minden előírást betartunk és minden törvényes feladatunknak eleget teszünk. Azonnal összehívjuk az összes buszsofőrünket és óvintézkedéseket teszünk, hogy minimalizáljuk az ilyen helyzet előfordulásának megismétlődését” – tette hozzá az igazgató. A balesetnek három súlyos sérültje van, helikopter is részt vett a mentésben. Összesen 12 sérültet láttak el kórházban. A rendőrség gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Kapcsolódó cikkek:

SÚLYOS BALESET: Teherautó ütközött egy busszal Galánta és Diószeg között, többen súlyosan megsérültek!

Már járható a Galánta és Diószeg közötti út

TASR