A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai is megemlékeztek a költészet napjáról

2021. április 11. - 16:44 | Régió

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai minden évben színes, sokszereplős zenés irodalmi műsorral készülnek a költészet napjára.

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai is megemlékeztek a költészet napjáról
Az iskola felvételei

Az iskola kultúrterme ilyenkor mindig egy vidám versfesztiválnak ad otthont, de sajnos az aktuális járványhelyzet már másodszor kényszeríti virtuális térbe a szavalókat.

Idén két ünnepi videó került fel az intézmény közösségi oldalaira. Az egyikben a születésnapos költő, József Attila alkotói pályájának egy-egy fontos momentumáról, élményéről – a családját elhagyó apáról, Horger Antal szigoráról, a lillafüredi szerelemről, Thomas Mannról, Balatonszárszóról - szólnak, ill. az idevágó versekből idéznek. Elhangzik pár sor pl. az Ódából, a Kései siratóból, a Dunánál, Ars Poetica, a Születésnapomra c. versekből.

A másik versklipben pedig a "Posztolj verset - otthon" kihívásnak tettek eleget, egy online platform segítségével három költeményt szavalnak el irodalomtanárukkal közösen az egymástól több kilométernyi távolságban lakó diákok, akiknek már nagyon hiányzik a színháztermi szereplés. Mindannyian bíznak abban, hogy a következő irodalmi műsort már élőben adhatják elő, és együtt örülhetnek az irodalom összetartó erejének.

-kl-