A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolások is megünnepelték a költészet napját

2022. április 11. - 21:30 | Régió

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában minden évben valamilyen zenés-táncos irodalmi műsorral ünnepelik a költészetet, József Attilát és nem utolsó sorban  a kassai születésű Márai Sándort is. A pandémia ezt a hagyományt megtörte, utoljára 2019-ben álltak az irodalomszerető diákok a kultúrterem színpadán, azóta csak online tudtak verselni.

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolások is megünnepelték a költészet napját
A szakközépiskola felvételei - Továbbiakért kattints!

Idén egy nagyszabású költészetnapi kavalkáddal készültek. Az iskola aulája verscsarnokká alakult. József Attila és más költők versposztjait díszítették az épület falait. A szünetekben memóriajátékok, párosító játékok, ill. verseskötetek várták a diákokat kedvenc gyülekező helyükön.

A verskedvelők továbbá öt darab QR-kódot találtak a falakra ragasztva, amelyek egy-egy irodalmi feladatot rejtettek. A verscsarnok központi helyén pedig egy alkalmi dolgozószobában lehetőség nyílt József Attilával fényképezkedni, ill. kizárólag az erre a napra készített „insta-keretben“ verset mondani, fotózkodni.

A versenyezni szerető osztályoknak az első négy óra folyamán egy-egy „ kreatív kihívásnak“ kellett eleget tenniük. Elsőként József Attilát kellett születésnapján felköszönteni, majd egy költészetnapi haikut kellett írniuk, ezt követően tavaszi irodalmi mémet kellett kreálniuk, utolsóként pedig egy négysoros versben kellett megmutatniuk, miért éppen ezt a szakmát választották, mindezt úgy, hogy a megadott négy hívószó közül egynek szerepelnie kellett a költeményben.

A feladványokra nagyon sok fantáziadús, ötletes megoldás érkezett. A diákzsűrinek nehéz dolga volt a fődíjra érdemes osztály kiválasztásában. A nyertesek József Attila kedvencét, kuglert, azaz minyon kockát kaptak, és ezen felül még felelésmentesítő cédulában is részesültek.

A különleges költészetnapot József Attila Tiszta szívvel c. versének közös eléneklésével zárták.

(-)

-kl-