A dunaszerdahelyi VMK visszakaphatja a Legendary étterem helyiségeit

2020. június 24. - 09:14 | Régió

Több alternatíva került a képviselő-testület elé a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ által bérbe adott helyiségek jövőbeni igénybe vételét illetően, mely helyiségeket jelenleg a Legendary Kft. használja vendéglátóhely üzemeltetésére.

A dunaszerdahelyi VMK visszakaphatja a Legendary étterem helyiségeit
Archív felvétel - Cséfalvay Á. András

Hájos Zoltán arról tájékoztatott, hogy érkezett egy levél egyrészt a Legendarytól, két alternatívával.

Az egyik, hogy megvásárolnák a helyiségeket, melyeket 2007 óta bérelnek, a másik pedig hogy minimum 20 évvel meghosszabbítanák a 2025-ben lejáró bérleti szerződésüket a VMK-val, mivel szándékukban állna a helyiségeket felújítani, ehhez viszont garanciát kérnének a helyiségek hosszú távú használatára.

A VMK igazgatónője, Takács Tímea ugyanakkor alternatív javaslatot is benyújtott a városvezetéshez a helyiségek igénybe vételét illetően. „A CsB VMK szeretné, ha Dunaszerdahely város (...) átértékelné a jelenlegi bérlő szerződését és lehetővé tenné, hogy a CsB VMK a Gastro DS városi céggel tudjon szerződést kötni a (...) helyiségre” – vezette fel szándékát az igazgatónő, majd kifejtette, hogy terveik szerint a művelődési központ rendezvényeinek látogatói számára szeretnének „a komfortérzetet növelő szolgáltatást” biztosítani, elérhetővé tenni a Gastro DS szolgáltatásait, ezen keresztül catering szolgáltatást biztosítani az ott megtartandó kulturális, társadalmi vagy akár magánrendezvények alatt. Ehhez pedig újra átjárót hoznának létre a VMK és a jelenlegi étterem helyiségei közt, amit korábban lezártak.

„Az impozáns épület Dunaszerdahely belvárosában található, amely méltó és közkedvelt hellyé válhatna a lakosság és a VMK közönsége körében, így emelve Dunaszerdahely város nívóját és jó hírnevét” – húzta alá javaslatában Takács Tímea.

Hájos Zoltán polgármester a testületi ülésen felhívta a figyelmet arra is, hogy a VMK rendezvényei alatt időről időre problémát jelent a látogatók ellátása, mivel hiányzik egy erre valóban alkalmas helyiség.

Gútay László (MKP) képviselő, a kulturális bizottság elnöke ehhez hozzáfűzte, hogy ha az említett helyiségek ismét a VMK-hoz tartozhatnának, az rengeteg lehetőséget kínálna. Emellett figyelmeztetett arra is, hogy ha a Legendary-ban és a VMK-ban egyidejűleg valamilyen rendezvényt tartanak, előfordul, hogy a két esemény zavarja egymást.

Antal Ágota (független) emlékeztetett arra, mint az már szóba került, hogy az étterem működtetőjének 2025-ig még érvényes szerződése van, amit viszont a VMK-nak fel kellene mondania. Noha ez szerinte következményekkel járna, ezt tartaná járható útnak.

A képviselők végül nagy többséggel jóváhagyták a kultúrház igazgatónője által felkínált alternatívát, 16-an támogatták, ketten tartózkodtak, ugyanennyien voltak ellene.

(SzT)