DURVA: Kocsmai szinten a magyar parlament!

2017. május 8. - 13:48 | Külföld

Közleményben kért bocsánatot Szilágyi György jobbikos képviselő, aki veréssel fenyegette meg az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát.

DURVA: Kocsmai szinten a magyar parlament!
Illusztráció

„Nem kellett volna fideszes stílusban bekiabálnom” - áll az ellenzéki képviselő MTI-hez eljuttatott közleményében, amely szerint az államtitkár

"arrogáns, nagyképű válaszában ismét hazugságok garmadáját mondta el a Jobbikkal kapcsolatban, majd mutogatással folyamatosan provokálta a jobbikos képviselőket. A vita hevében valóban a sajtóban is idézett bekiabálással válaszoltam. Ez az indulatból történt felkiáltás valóban sérti a Ház méltóságát. Bocsánatot kérek tehát a választópolgároktól, hogy a parlamentben Bayer Zsolt-i stílust használtam” -

fogalmazott Szilágyi György.

Mint arról az MTI a hirado.hu alapján korábban beszámolt, Dömötör Csaba a kormány nevében reagált a Jobbik napirend előtti felszólalására a bevándorlás és az alkotmánymódosítás ügyében. Ezt követően Szilágyi György az kiáltotta:

"Gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed".

A történtek miatt Hollik István (KDNP) a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte.

A Fidesz-dúvad Bayer Zsolt takonyt vért és szart hirdetve buzdított erőszakra

A lovagkereszttel kitüntetett publicista a Karc FM-en futó műsorában beszélt arról az esetről, amikor április végén aktivisták jelentek meg a parlamentben, hogy az Igazságügyi Bizottság vitáján a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakozzanak – írja a 444.

Bayer Zsolt szörnyen csalódott volt, hogy az ülést vezető kormánypárti Rubovszky György végül mégsem dobatta ki a tiltakozókat a Országgyűlési Őrséggel. Ugyanis szerinte a parlamentben tiltakozni „tökéletesen törvénytelen, és sehol a büdös életben, sehol a világon egyetlen parlamentben sem tűrnék ezt el”.

Szerinte ez az a pont amikor már nem kell finomkodni. A bizottsági ülések vezetőinek pedig azt tanácsolta, hogy

„ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

Hogy biztosan mindenkinek átmenjen az üzenet, Bayer megismételte, hogy csak semmi finomkodás:

„Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

mti/para