DURVA: Összeharapdálta a katicabogár a nyugodtan alvó kislány arcát

2016. október 24. - 13:11 | Régió

A mindössze három hónapos Dianka a kocsiban szundikált a teraszon, mikor az arcára szállt egy katicabogár…

Furcsa esetre hívta fel a figyelmet egy 31 éves nő a szenci járásbeli Csöllén (Rovinka). Három hónapos kislánya a kocsiban aludt a családi ház teraszán. Mikor anyja, Kamila meg akarta nézni, hogy rendben van-e minden, egy katicabogarat vett észre lánya arcán.


Forrás: Cas.sk

„Először le akartam fotózni, de mikor közelebb mentem, láttam, hogy a bogár teljesen összeharapdálta a lányom arcát” - mondta Kamila. A szülők gyorsan megmosták a sebet, majd egy krémmel bekenték.

Sandra Viglášová szakértő meglepődött az eset hallatán. „Még sosem tapasztaltam ehhez foghatót. A bogár összeharapdálta, egyáltalán nem értem ezt. Még sosem láttam olyat, hogy egy katicabogár a bőr hámszövetét enné. A bogár harapása túlzott allergikus reakciót is kiválthatott” - kommentálta az esetet Viglášová, aki szerint a kislányt egy Ázsiából származó katicabogár haraphatta meg.

A szakértő szerint a katicabogarak csak akkor haraphatják meg az embert, mikor éhesek. Ősszel nem találnak elég természetes tápanyagot, ezért az emberek közelébe repülhetnek. A katicabogár semmit sem enged ki az ember testébe, harapása csak irritálja a bőrt.

A keleti katicabogár Ázsiából származik. Franciaországban és Belgiumban a biológiai kártevők elleni harcban használták őket. Innen kerültek hozzánk is. Leggyakrabban narancssárga színűek 0-19 ponttal, vagy feketék és 2-4 piros pontjuk van.

Cas.sk/para

Címkék: katicabogár, harapás