Durván megfenyegette a családtagokat a gyilkossággal vádolt 18 éves lány nagybátyja

Ugyanazon a napon, ugyanott temetik el a 18 éves Lucia édesapját és nagyanyját – a brutális gyilkosság azonban nem hozta közelebb a család két felét.

Durván megfenyegette a családtagokat a gyilkossággal vádolt 18 éves lány nagybátyja
Forrás: cas.sk

Ľudmila hozzátartozói, akit a rendőrség szerint a 18 éves unokája brutálisan megkéselt, életük legnehezebb időszakát élik meg. Csütörtökön temetik a lány 40 évesen elhunyt édesapját is, aki a szemtanúk szerint véletlen szerencsétlenség folytán zuhant ki az ötödik emeleti lakás ablakán.

A legközelebbi rokonok sokkolva vannak, ugyanis apósuk megtiltotta, hogy eljöjjenek a temetésre, sőt meg is fenyegette őket. A szeretett anyát és nagymamát csupán néhány órával később temetik el – ugyanabban a temetőben, de más sírba.

A rendőrség szerint Lucia 16 késszúrással végzett nagyanyjával. „Képtelenek vagyunk megbékélni azzal, hogy milyen kegyetlen módon halt meg, miközben olyan sokat segített Luciának és családjának” – mondta a lány nagynénje.

A bíróság úgy döntött, hogy a tinédzser szabadlábon védekezhet – a megkéselt idős nő családja azonban nem ért egyet az ítélettel. A lány unokatestvérei úgy gondolják, hogy Luciának rács mögött lenne a helye. „Érthetetlen, hogy ilyen brutális tett után hogyan lehet valakit szabadon engedni. Sőt, Lucia most is az agresszív nagybácsi közelében él. Még ő fenyegetett meg minket, hogy ha elmegyünk a temetésre, akkor elvágja a torkunkat” – állítják az elhunyt férfi és idős nő hozzátartozói. Lucia édesanyja szerint azonban hazugság az egész.

„A bíróság ítélete szerint hetente egyszer közvetítő tiszt fogja meglátogatni a vádlottat” – tájékoztatott Anna Dudová Záborská, a zsolnai bíróság szóvivője.

Az idős nő családja nem ért azzal egyet, hogy Lucia hirtelen felindultságból követte volna el tettét. Szerintük a közösségi hálón többször is kinyilvánította, hogy a rosszat választja, emellett pedig neonáci együttesek zenéjét hallgatta. 

Amennyiben beigazolódik a lány bűnössége, 20-25 éves szabadságvesztésre, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

Cas.sk/para