Duzzog a Slovan és a feröeri hivatalokat ekézi, mivel az összes hazatérő játékosa egészséges

2020. augusztus 24. - 11:47 | Sport

A pozsonyi Slovan összes hazatérő játékosának koronavírus-tesztje negatív lett - közölték a Facebook-oldalukon.

Duzzog a Slovan és a feröeri hivatalokat ekézi, mivel az összes hazatérő játékosa egészséges
Ifjabb Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója (Fotó: TASR)

Ennyivel nem érték be, nekimentek a feröer-szigeteki hivataloknak, melyek nem hagyták pályára lépni őket az Bajnokok Ligája selejtezőjében. A klub úgy véli, a negatív koronavírustesztek is csak azt támasztják alá, mennyire önkényesen és igazságtalanul viselkedtek a hivatalok. A teszteket mellékelik az UEFA-hoz benyújtott panaszukhoz.

Mint ismert, múlt hét hétfőn, mielőtt a pozsonyi csapat elutazott volna a Feröer-szigetekre, ifj. Vladimír Weissnek pozitív lett a koronavírustesztje. Ennek ellenére a csapat repülőre ült.

A helyi egészségügyi szervek azt tanácsolták a csapatnak, hogy vagy kéthetes karanténba vonulnak a szigetországban, vagy ugyanazzal a repülővel visszautaznak Pozsonyba. Emellett megtiltották, hogy pályára lépjenek a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

Az UEFA végül úgy döntött, pályára léphetnek, de feltételül szabta, hogy olyan játékosokkal kell kiállnia, akik nincsenek karanténban, tehát a tartalékcsapattal.

A feröeri média pénteken számolt be róla, hogy koronavírus-fertőzést állapítottak meg a Slovan tartalékcsapatában is, végül a mérkőzést nem rendezték meg.

(parameter)