A Dzsungeltúra vette át az észak-amerikai mozis sikerlista vezetését

2021. augusztus 2. - 09:53 | Kultúra

A Dwayne Johnson és Emily Blunt főszereplésével készült Dzsungeltúra című kalandfilm vette át az észak-amerikai kasszasikerlista vezetését a hétvégén.

A Dzsungeltúra vette át az észak-amerikai mozis sikerlista vezetését
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A frissen debütált Disney-produkcióra a várakozásokat felülmúlva több mint 34,1 millió dollárért váltottak jegyet az amerikai és kanadai nézők.

A kalandfilm globálisan 90 millió dollár jegyárbevételt hozott, ebből 27,6 millió dollárt a nemzetközi piacon és több mint 30 millió dollárt a Disney Plus streamingszolgáltatás révén.

A heti sikerlista második helyére a Dev Patel főszereplésével forgatott The Green Knight című film került 6,78 millió dolláros hétvégi eredménnyel.

Harmadikként a múlt heti aranyérmes, az M. Night Shyamalan által rendezett Idő című misztikus thriller futott be 6,76 millió dolláros jegyárbevétellel.

A Fekete Özvegy című szuperhősfilm negyedikként végzett. A mozi címszereplője, Scarlett Johansson a múlt héten beperelte a Disney stúdiót szerződésszegésért, amiért az egyidőben kezdte meg a produkció mozis vetítését és tette elérhetővé streamingszolgáltatásán, ezzel potenciális bevételtől fosztva meg a színészt.

(MTI)

Címkék: kasszasiker, mozifilm