Eb-2020: Kellemetlen ellenféllel néznek szembe a szlovákok a pótselejtezőben

2019. november 20. - 11:33 | Sport

A szlovák labdarúgó-válogatott nem harcolta ki az egyenes ágon való kijutást a jövő évi Európa-bajnokságra, viszont a pótselejtezőben még esélye van a javításra.

Eb-2020: Kellemetlen ellenféllel néznek szembe a szlovákok a pótselejtezőben
Fotó: Reuters

Kedden a szlovákok ugyan 2:0-ra legyőzték Azerbajdzsán együttesét az Eb-selejtező utolsó fordulójában, de mivel Wales is ugyanilyen arányban győzött Magyarország ellen, így a szigetországiak szerezték meg a még továbbjutást érő második helyet.

A 2020-as Eb-re az alábbi országok kvalifikálták magukat a selejtezőből:

Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna, Wales

Négy hely tehát még szabadon van, ezekért küzdenek meg a Nemzetek Ligája egyes divízióiban legjobb helyezést elérő válogatottak. Értelemszerűen, ha egy csapat már kijutott a selejtezőből, akkor az NL-ben elért helyét átadja egy másik együttesnek.

A B divízió playoffjában már biztos helye volt Bosznia-Hercegovinának, a keddi selejtezőket követően pedig a fennmaradó helyeket Szlovákiával, Írországgal és Észak-Írországgal töltötték fel. A divíziók playoffjának kialakításakor a Nemzetek Ligájában elért eredmények szerinti sorrendet veszik alapul.

E szerint Szlovákia a második helyet foglalja el, ellenfélül pedig a harmadik Írországot kapja.

Amennyiben Pavel Hapal legénységének sikerül továbbjutnia, a Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország páros győztesével küzd majd meg az Eb-kvótáért.

Az A divízióban csupán Izland maradt, ide sorsolnak majd három csapatot a Magyarország-Bulgária-Izrael-Románia négyesből. Az egy fennmaradó csapat a C divízióba kerül Skócia, Norvégia és Szerbia mellé. A sorsolásra pénteken kerül sor, a playoff elődöntőjét 2020. március 26-án rendezik, a döntőt pedig öt nappal később.

-para-