Eb-selejtező: A belgák elleni meccse félbeszakítása után a svéd csapat még éjjel hazautazott

2023. október 17. - 14:36 | Sport

A svéd labdarúgó-válogatott már éjjel hazautazott, miután egy terrortámadás miatt a szünetben félbeszakadt a belgák elleni hétfői Európa-bajnoki-selejtezője Brüsszelben.

Eb-selejtező: A belgák elleni meccse félbeszakítása után a svéd csapat még éjjel hazautazott
Fotó: TASR/AP - Geert Vanden Wijngaert

A svéd SVT televízió beszámolója szerint Janne Andersson csapata egy charterjárattal hagyta el a belga fővárost. A vendégszurkolókat a stadionból a szállásukra kísérték a hatóságok, és arra kérték őket, hogy országuk zászlaját ne mutogassák nyilvános helyen. Ezzel együtt felajánlották nekik, hogy a hazaúton biztosítják számukra a biztonságos kijutást a repülőtérre.

A hétfői találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak. A mérkőzés 1-1-es állásnál, a szünetben a svéd válogatott kérésére félbeszakadt, a belgák elfogadták a döntést.

A belga válogatott már biztosította Eb-részvételét, a svédek pedig biztosan nem jutnak ki egyenes ágon. A mérkőzés sorsáról egyelőre nem döntött az Európai Labdarúgó Szövetség.


MTI