Eb-selejtezők - Ramos beérte a spanyol válogatottsági rekorder Casillast

2019. szeptember 9. - 12:10 | Sport

Sergio Ramos vasárnap 167. alkalommal lépett pályára a spanyol labdarúgó-válogatottban, így beérte a honfitársai között eddig egyedüli rekorder Iker Casillast.

Eb-selejtezők - Ramos beérte a spanyol válogatottsági rekorder Casillast
Fotó: AP

Ramos a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget Gijónban, ahol a spanyolok az egyformán duplázó Rodrigo és Paco Alcacer találataival 4-0-ra legyőzték a Feröer-szigeteket az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A Real Madrid 33 éves védőjét a 84. percben cserélték le, a közönség felállva tapsolta meg.

"Nagyon fontos állomás számomra, hogy beértem a futballtörténelem legjobb kapusát. Nehéz volt, de szerencsére fiatalon bemutatkozhattam a nemzeti csapatban, a szövetség kapitányok bíztak bennem, miközben elkerültek a sérülések"

- nyilatkozta Sergio Ramos. Hozzátette: reményei szerint még sok éven át lesz lehetősége a válogatottban szerepelni.

A labdarúgó 2005 márciusában debütált a spanyol válogatottban: a Kína elleni felkészülési összecsapás szünetében Carles Puyol cseréjeként lépett pályára. Ramos a spanyol együttessel 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert, mindhárom tornán alapembernek számított. A válogatottban 21-szer volt eredményes, a mérlege pedig 125 győzelem, 22 döntetlen és 20 vereség.

(MTI)

Címkék: Sergio Ramos