Eb-selejtezők: Százszázalékosak maradtak a skótok

2023. június 21. - 09:30 | Sport

Százszázalékos maradt a skót labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, miután hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a georgiai csapatot.

Eb-selejtezők: Százszázalékosak maradtak a skótok
Fotó: TASR/AP - Andrew Milligan

A keddi találkozó közel két órára félbeszakadt, mert a glasgow-i Hampden Park Stadionra nem sokkal a kezdés előtt özönvízszerű eső hullott, ez pedig annyira elárasztotta a gyepet, hogy az játékra alkalmatlan volt.

Ennek ellenére elkezdték az összecsapást, és a sorozatban negyedik győzelmükre hajtó skótok a 6. percben megszerezték a vezetést, azonban Bartosz Frankowski játékvezető néhány pillanattal később a két szövetségi kapitánnyal, Steve Clarke-kal és Willy Sagnollal egyezteve félbeszakította a találkozót.

A rendezők először húsz, majd további tíz percet kaptak, hogy a pályát játékra alkalmassá tegyék, ám mivel később újra esni kezdett, a munkálatok lelassultak. A találkozó végül közép-európai idő szerint 22.30 után folytatódott.

A mérkőzést aztán 2-0-ra nyerték a skótok, akik így történetük során először kezdtek négy győzelemmel egy selejtezősorozatot.

Eb-selejtezők, 4. forduló:

A csoport:
Skócia-Grúzia 2-0 (1-0)
Norvégia-Ciprus 3-1 (1-0)

A csoport állása: 1. Skócia 12 pont/4 mérkőzés, 2. Grúzia 4/3 (3-4), 3. Norvégia 4/4 (5-7), 4. Spanyolország 3/2, 5. Ciprus 0/3


MTI

Címkék: Eb-selejtező, Skócia