Ebből baj lesz: Illegális szerencsejátékot propagálnak élő adásban a hoki-vb-n!

2019. május 15. - 09:05 | Belföld

A stadionok pályaszéli paneljein látható az orosz Fonbet reklámja, amely iroda azonban nem rendelkezik a megfelelő működési licencekkel. Ez nemcsak a részéről számít cikinek, de azok részéről is, aki ezt propagálja - adta hírül az Aktuality.sk.

Ebből baj lesz: Illegális szerencsejátékot propagálnak élő adásban a hoki-vb-n!
Fotó: SITA

A Fonbet felirat piros alapon fehér cirillbetűkkel olvasható lényegében minden egyes mérkőzésen élő adásban. A Szlovák Fogadóirodák Szövetsége azonban ebben nagy problémát lát, mivel a társaságnak nincs érvényes licence.

A szövetség elnöke, Peter Papanek figyelmeztet arra, hogy a szerencsejátékokról szóló törvény az illegális hazárdjáték reklámozását is bünteti. "Ez súlyos törvénysértés, mivel a Fonbet ajánlata célzott marketing útján szerez publicitást egy olyan eseményen, mely országszerte a legnézettebb sportrendezvény" - húzta alá.

Márciustól van érvényben az a törvény, hogy amely fogadóiroda nem rendelkezik a megfelelő licenccel idehaza, az az engedélyezettek helyett a tiltott szerencsejátékok listájára kerül. A weboldalukon fel kellene tüntetni, hogy nem nyújtanak szolgáltatást és nem is fogadnak ügyfeleket Szlovákiából.

A Fonbet azonban jelenleg nem került még fel a feketelistára sem. Szlovákiából ingyenesen elérhető, és aki regisztrál, minden további nélkül eléri az illegálisan nyújtott szolgáltatásokat.

Az illegális szerencsejáték félmillió euróig terjedő összeggel büntethető, míg az ilyesmi reklámozása esetében 250 ezer euróig terjed a kiszabható bírság.

Utóbbi szankció pedig ez esetben a jégkorong-világbajnokság szervezőjét terhelheti. A szervezőbizottság az Aktualitynak nyilatkozva közölte, hogy a Nemzetközi Jégkorong Szövetséget marketingügyekben kizárólagosan képviselő Infront nevű társaság felel a szponzori portfólióért.

A fogadóirodák szövetsége beadványt intézett a pénzügyminisztériumhoz és a hokiszövetség is fordult ez ügyben. Azóta pedig vizsgálatot indított a Pénzügyi Hatóság.

(Aktuality.sk)