Ebédmeghívást kapott az MKP Matovičtól - Tízparancsolatot kell az asztalra tenniük

Igor Matovič, az OĽaNO mozgalom elnöke és Zlatica Kušnírová közös ebédre invitálják a demokratikus ellenzéki és parlamenten kívüli pártok elnökeit. Matovič elmondása szerint a jövő héten esedékes találkozó célja az, hogy megegyezzenek egy tízpontos közös programban, melyet aztán felkínálnának a választóknak.

Ebédmeghívást kapott az MKP Matovičtól - Tízparancsolatot kell az asztalra tenniük
Igor Matovič (Fotó: tasr)

A közös ebédre meghívást kaptak a Progresívne Slovensko – Spolu pártkoalíció, Andrej Kiska pártja, Az Emberekért (Za ľudí), továbbá az MKP, a KDH, az SaS és az OĽaNO képviselői.

Matovič szerint a találkozóval megmutathatnák az embereknek, hogy képesek közös megoldást keresni, illetve felkínálni a választások előtt egy közös „tízparancsolatot”. Hozzátette: ha a jövő évi választások után ez a hat párt alakítana kormányt, ezt a tíz pontot biztosan teljesítenék. „Az emberek tudni fogják, hogy bármelyik pártot is fogják választani, tíz konkrét programpont, melyekről egyeztetni fogunk, biztosan teljesülni fog” – hangsúlyozta Matovič.

„Azt szeretném, ha a demokratikus ellenzéki pártok összefognának, leülnének egy közös ebédhez, és megegyeznének a közös megoldásokban” – tette hozzá Kušnírová, aki szerint még a választások előtt fel kell vázolni egy közös jövőképet, hogy az emberek lássák: létezik alternatíva.

Matovič elmondta: mivel a PS és a Spolu pártok, valamint Andrej Kiska egyelőre kizárják az együttműködést a Boris Kollár-féle Sme rodina párttal, az ebédmeghívás kapcsán nem tett róla említést.

TASR