Écsi Béla maradványait találhatták meg az udvarnoki határban

2018. november 21. - 20:44 | Régió

A '90-es évekbeli dunaszerdahelyi alvilág hírhedt maffiózójának földi maradványait találhatta meg a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) - értesült nem hivatalos forrásból a Paraméter.

Écsi Béla maradványait találhatták meg az udvarnoki határban
Úgy tudjuk, a fotón szereplő Écsi Béla földi maradványait találták meg a rendőrök. Az ásatás október 5-én kezdődött, és november 19-ig tartott - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

November 19-én adtunk hírt arról, hogy a NAKA két holttestet talált a Dunaszerdahellyel szomszédos Kisudvarnok kataszterébe tartozó szántóföldön. A helyszínre a csallóközi maffiaper egyik vádlottja vezette a rendőröket, akik több száz négyzetméternyi területet vizsgáltak át kétméteres mélységben, és másfél hónapnyi ásatás után két személy földi maradványaira bukkantak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csak a leletek létezését erősítette meg, az áldozatok személyazonosságáról semmit nem árult el.

Információink szerint a földi maradványokon DNS-vizsgálatot végeznek, melyek eredményére még várni kell, de mivel a hatósággal együttműködő vádlott tisztában van vele, kiket temetett el, a nyomozók előtt nem titok, kikről lehet szó.

A csallóközi maffiaper hátterét jól ismerő forrásból - nem hivatalos úton - úgy értesültünk, hogy az egyik holttest Écsi Béláé lehet, aki a '90-es években a dunaszerdahelyi Pápay-klán egyik legbefolyásosabb tagjának számított.

A vizsgálatot felügyelő ügyésztől megtudtuk, hogy az áldozatok személyazonosságának megállapítása még folyamatban van. A hivatalos szervek a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem adnak bővebb tájékoztatást az üggyel kapcsolatban, így értesülésünket sem áll módjukban megerősíteni.

November 19: A holttesteket megtalálták, zajlik a rendőrségi helyszínelés - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik!

A '90-es években Écsi Béla nevét mindenki ismerte Dunaszerdahelyen és környékén. Hírhedt volt brutalitásáról és arról, hogy nem volt ellenére az egyszerű emberek terrorizálása sem - amiről számos forrás tanúskodik.

Miután a Sátor Lajos-féle bűnszervezet 1999-ben a dunaszerdahelyi Fontána étteremben végrehajtotta Európa történetének legvéresebb alvilági leszámolását, a tízes gyilkosságot, és visszatért a járási székhelyre, Écsinek távoznia kellett otthonából. A férfinek akkoriban a szenci-pozsonyi maffia feje, Peter "Havel" Havaši nyújtott menedéket, és Écsi az ő oldalán folytatta tovább bűnözői tevékenységét.

Tanúskodott, mennie kellett

A rivális bűnbanda folyamatosan vadászott Écsire, mivel a férfi védett tanúként szerepelt a tízes gyilkosság ügyében. Sátor Lajos ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, és egyik legfőbb célja volt, hogy Écsi Bélát likvidálja. A maffiafőnök úgy gondolta, ez az előfeltétele annak, hogy büntetlenül visszatérhessen a mindennapi életbe.

Écsi Béla 2003. április 9-én tűnt el, miután Sátor Lajos és emberei lecsaptak rá a Pozsonyhoz tartozó Vereknyén (Vrakuňa). A rajtaütésen Sátor bűnszervezetének szinte minden első vonalbeli tagja részt vett – ki sofőrként, ki lövészként, ki sírásóként, ki kivégzőként. Az akció során kialakult lövöldözésben életét vesztette Écsi testőre, Braňo K., de a tűzpárbajban Sátor egyik embere, N. Alfréd is halálos sebet szerzett.

N. Alfréd holttestét, és a még életben lévő Écsi Bélát Sátorék egy mátyusföldi erdőbe vitték, ahol Écsit kivégezték, majd a két holttestet ott helyben eltemették. Mivel az akcióban túl sokan vettek részt, és ismerték az illegális sír pontos helyét, Sátor úgy döntött, hogy a holttesteket át kell helyezni máshová - így kerülhettek az emberi maradványok a kisudvarnoki határba.

(db)


Kapcsolódó cikkek:

Csonti bevallotta, hogy gyilkos

Megeredt Csonti nyelve: Sátor Kaliňák csúcsrendőrén keresztül akart visszatérni a normál életbe

Zakál mindent tagad, Csonti tovább csiripel

Névsorolvasás a bíróságon – Ők voltak a Sátor-maffia tagjai

„Öröm Dunaszerdahelyen élni, vádlott úr!“

Ő nem olyan, mint a többiek, ő nem gyilkos

Kádár tovább tagadta a gyilkosságokat, majd félbeszakadt a csallóközi maffia büntetőpere

"Sátor Lajos pisztolyt nyomott a számba"

„Csonti elásott egy kisebb falut"

Egy halálfej és kilenc koponya – Sátor Lajos magára varratta a tízes gyilkosságot

A megyeri adóhivatalban megnyílt a pénzcsap, és ömlöttek a milliók a csallóközi maffia kasszájába

Csonti elsírta magát, amikor Spišiakkal találkozott

Sátor Lajos: “Anyu, jobb, ha nem tudsz semmiről!”

Nem biztos, hogy olcsón megússza a gyilkosságokat a koronatanú

Elnapolták Horváth Lehel kihallgatását

Ott volt a Fontánában, de nem emlékszik semmire

“Talán azt gondolták, istenek”

MAFFIA: Két holttestet találtak Dunaszerdahely közelében!

MAFFIA: Ki pisál széllel szemben, Horváth vagy Kádár?