Eddig 16 beteg gyógyult ki a fertőzésből Szlovákiában, köztük egy 71 éves férfi is!

2020. április 9. - 08:28 | Belföld

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint jelenleg 164 beteget kezelnek kórházban, közülük 61 páciensnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 103 teszteredményre még várnak.

Eddig 16 beteg gyógyult ki a fertőzésből Szlovákiában, köztük egy 71 éves férfi is!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A kórházak adatai szerint eddig 16 beteg gyógyult ki a COVID-19-ből, köztük egy 71 éves férfi is, akit az eperjesi (Prešov) egyetemi kórházban kezeltek. Egy Trencsén megyei nő és a lánya szintén felgyógyult, őket a trencséni kórházban kezelték, majd otthoni karanténba kerültek. Két ember belehalt a betegségbe.

Ján Mikas országos tiszti főorvos megjegyezte, Szlovákia még nem nyerte meg az új koronavírus elleni küzdelmet. Úgy véli, a következő két-három hét megmutatja, hogy állunk, és hogy vissza lehet-e vonni a szigorú intézkedéseket. Hozzátette, fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket, és hogy minél több emberen elvégezzék a tesztet. Mikas szerint a marginalizálódott csoportokra kell összpontosítani.

Mint ismert, kedden 101 újabb koronavírus-fertőzést regisztráltak Szlovákiában. 2042 mintát vizsgáltak a laboratóriumokban.


(TASR)

Címkék: koronavírus