Eddig 70-en vannak Szlovákiában, akik fokozott veszélyben vannak az omikron variáns kapcsán

2021. november 28. - 19:44 | Belföld

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) adatai szerint vasárnap 18 óráig 70 szlovák állampolgár jelentkezett, akik az omikron koronavírus-mutáció szempontjából rizikós országból tértek haza.

Eddig 70-en vannak Szlovákiában, akik fokozott veszélyben vannak az omikron variáns kapcsán
Fotó: TASR - illusztráció

Daša Račková szóvivő közölte, továbbra is felszólítják azokat, akik az elmúlt 14 napban a Dél-afrikai Köztársaságban, Botswanában, Namíbiában, Lesothóban, Eswatiniben (az egykori Szváziföld), Mozambikban és Zimbabwében, Izraelben, Hongkongban vagy a Seychelle-szigeteken voltak voltak, a lehető legrövidebb időn belül jelentkezzenek az omikron@uvzsr.sk e-mail-címen.

Az üzenetben fel kell tüntetni a nevet, a telefonszámot, valamint a járást, amelyben az érintett tartózkodik. A Közegészségügyi Hivatal felveszi vele a kapcsolatot.

A hivatal arra kér mindenkit, hogy a felhívást vegyék komolyan és ne ignorálják. Azokat, akik az elmúlt 14 napban az említett országok valamelyikéből tértek haza, arra kérik, hogy minimalizálják a másokkal történő érintkezést, ez pedig vonatkozik a velük egy háztartásban élő személyekre is – függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy sem.


(TASR)