Eddig több mint 800 önkéntes jelentkezett a pápa eperjesi látogatására, kellene még 200

2021. szeptember 5. - 11:02 | Régió

Eddig több mint 800 önkéntes jelentkezett, hogy segítse Ferenc pápa szeptember 14 -i, eperjesi látogatását. Michal Pavlišinovič, az Eperjesi Görögkatolikus Főegyházközség szóvivője szerint örömmel fogadnak további érdeklődőket, akik továbbra is jelentkezhetnek a www.navstevapapeza.sk weboldalon található regisztrációs űrlapon keresztül.

Eddig több mint 800 önkéntes jelentkezett a pápa eperjesi látogatására, kellene még 200
TASR/AP

„Amikor felbecsültük, hogy hányan vesztnek majd részt a pápa látogatásán, úgy számoltuk, hogy 50 ezer fő esetében ezer önkéntesre lenne szükségünk. Jelenleg több mint 800 önkéntesünk van regisztrálva, tehát még szükségünk van a segítő kezekre, olyanokra, akik hajlandók segíteni és részt venni ezen a fontos lelki és társadalmi eseményen” – mondta Pavlišinovič a TASR-nak.

Az önkénteseket különböző csoportokra osztják. Ezek egy része az újságírók rendelkezésére áll a sajtóközpontban, mások felügyelik a parkolókat. Információt nyújtanak a látogatóknak, de segítenek a súlyosan fogyatékkal élőknek is.

A regisztráció során az önkénteseket többek között arról kérdezték, hogy mi motiválta őket a jelentkezésre. „Mindenki kifejthette a motivációját, ami alapján a koordinátoraink munkacsoportokba osztották a jelentkezőket” – tette hozzá Pavlišinovič.

(TASR)