„Édes nagyik” néven zajlott sütiverseny Pódafán

2019. október 16. - 22:58 | Régió

Harmadik alkalommal került megrendezésre az Édes nagyik jótékonysági süteményverseny Pódafán, a község kultúrházában, vasárnap délután.

„Édes nagyik” néven zajlott sütiverseny Pódafán
Fotók: Bogyai Martina - Továbbiakért kattints!

A jótékonysági esemény szervezője a Szlovák Vöröskereszt Pódafai Alapszervezete. A süteményeket a jóakaratú emberek, az ügyes anyukák, nagymamák és lányok készítették két kezükkel. Az idén 58 féle édesség került az asztalra. A süteményeket háromtagú zsűri értékelte: Lelkes Tibor, Cifra Éva és Csápai Takács Mónika. A zsűri az egyediséget, a kreativitást és az ízvilágot egyaránt figyelembe vette. Nem volt egyszerű dolguk, hiszen rengeteg sütemény gyűlt össze, kikötés, feltétel nem volt, mindenki a számára legkedvesebb receptjével nevezhetett.

Az első helyen Varga Anett és az általa készített Panna Cotta végzett. Másodikként Varga Zsuzsa került ki a versenyből, aki sajttortát tett az asztalra. A harmadiknak járó díjat pedig Fekete Gabriella vihette haza, aki Kinder Bueno ízű süteményt sütött.

Végül minden finomság eladásra került, így összesen 718 euró 80 cent gyűlt össze. Ebből a szervezet 400 eurót Husvéth Rebekának adományozott, a fennmaradt részt pedig a decemberben megrendezésre kerülő karácsonyi programjuk megvalósítására fordítják majd.

Az esemény évről évre egyre nagyobb sikernek örvend. Első alkalommal 602 euró gyűlt össze, mely akkor messze meghaladta a szervezők által elképzelt összeget. „Hatalmas öröm számunkra, hogy ilyen nagy sikere van a rendezvényünknek. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki részt vett benne. Ezzel az akciónkkal arra szeretnénk sarkallni az embereket, hogy tegyünk jót, hiszen a jó mindig visszajön hozzánk” – emelte ki Bogyai Martina, a helyi Vöröskereszt szervezet elnöknője.

Az idei eseményt a finomabbnál finomabb süteményeken túl még színesebbé tette Caly és Denisa latinamerikai táncbemutatója. Ezen túl a gyermekeknek lemosható tetoválással kedveskedtek, továbbá mindenki kedvére fogyaszthatott kávét és üdítőt.

SzC