Édesanyja máig hazavárja Máriót, aki szörnyethalt Bogyánál

Amint arról beszámoltunk, hétfőn este tragikus baleset történt a Nagymegyer és Nemesócsa közt fekvő Bogyánál, amely során életét vesztette egy 28 éves fiatal férfi. Márió édesanyja képtelen felfogni fia halálát.

Édesanyja máig hazavárja Máriót, aki szörnyethalt Bogyánál
Janette két fiával: Norberttel (balra) és Márióval (jobbra) (Forrás: Cas.sk)

Hétfőn este Márió jókedvűen ment el balonyi otthonából, hogy meglátogassa nagymegyeri barátját. Bogyánál azonban megtörtént a baj: szemtanúk szerint az autós megállás nélkül hajtott fel a stoptáblával ellátott vasúti átjáróra, az érkező vonat pedig maga alá gyűrte a járművet.

A Škoda Superb teljesen összeroncsolódott, a tűzoltók szabadították ki Máriót, de az életét már nem tudták megmenteni. „Vissza fog hozzám jönni, az én fiam. Nem történhetett vele semmi, azt ígérte, hogy hamarosan otthon lesz“ – mondta a könnyeivel küszködve a Nový Časnak Márió édesanyja, Janette, aki képtelen felfogni, hogy fia meghalt.

„Amikor este elment otthonról, még lefotózott a mobiljával. Nevettem, hogy mit hülyéskedik. Mondtam neki, hogy vigyázzon magára. Ő csak nevetett és azt válaszolta, hogy ne féljek, csak Nagymegyerre megy, nemsokára hazajön“

– mondta Márió nagyanyja, aki állítása szerint mindig imádkozott az unokájáért – a tragikus este azonban ezt nem tette meg.

Márió taxisként dolgozott Pozsonyban, ahol korábban lakott is. Miután a barátnőjével szakított, hazaköltözött Balonyra. A fiatal férfi édesapja nem él a családdal. „Ő kórházban van. Teljesen összeomlott, amikor megmondtam neki a hírt“ – tette hozzá Janette.

Az ütközést követően a RegioJet vonata még métereken keresztül tolta maga előtt az autót. Martin Žarnovický, a vonattársaság szóvivőjének tájékoztatása szerint az ütközés olyan erős volt, hogy a szerelvény kisiklott. Az eset idején a vonaton megközelítőleg 25-en tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A vonat vezetőjének szervezetében alkoholt nem állapítottak meg. Az csak a boncolást követően fog kiderülni, hogy Márió fogyasztott-e alkoholt.

Cas.sk/para