Édesapja 2004-es Ferrarijával tart bemutatót Mick Schumacher a Forma-1-es Német Nagydíjon

2019. június 30. - 15:30 | Sport

Édesapja 2004-es Forma-1-es Ferrariját vezeti majd néhány bemutató kör erejéig a július végi Német Nagydíj hétvégéjén Hockenheimben Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

Édesapja 2004-es Ferrarijával tart bemutatót Mick Schumacher a Forma-1-es Német Nagydíjon
Fotó: TASR/AP

A 20 esztendős német pilóta ebben az idényben az F1 közvetlen előszobájának tekinthető Forma-2-ben versenyez, és tagja a Ferrari versenyzőakadémiájának is.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media vasárnap közleményben jelentette be, hogy Mick Schumacher a július 27-i időmérő edzés előtt, valamint július 28-án, a Német Nagydíj rajtját megelőzően teljesít majd bemutató köröket a 2004-es Ferrarival, amellyel édesapja a máig rekordot jelentő hetedik vb-címét nyerte meg.

A bemutató azért most lesz, mert az idén van a 15. évfordulója Schumacher hetedik F1-es világbajnoki diadalának, a hockenheimi pályára pedig azért esett a választás, mert a legendás pilóta a 91 futamgyőzelméből négyet ezen az aszfaltcsíkon, hazai közönség előtt aratott.

Mick Schumacher tavaly épp Hockenheimben nyerte meg a Forma-3-as Európa-bajnokságot.

Az 50 éves Michael Schumacher 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.


(MTI)