Eduard Heger reméli, hogy egyik koalíciós partner sem akadályozza meg a rendőrség megtisztítását

2021. szeptember 17. - 19:13 | Belföld

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő reméli, hogy egyetlen koalíciós partner sem "akadályozza meg semmilyen módon a rendőrség, az ügyészség és az igazságszolgáltatás szükséges megtisztítását". Mindezt rövid videófelvételen keresztül jelentette be.

Eduard Heger reméli, hogy egyik koalíciós partner sem akadályozza meg a rendőrség megtisztítását
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi koalíció korrupciómentes országot és törvény előtti egyenlőséget ígért.

A Sme rodina elnöke, Boris Kollár pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mozgalma nem vesz részt a jogállamiságba vetett bizalom helyreállításával foglalkozó munkacsoportban. Szerinte nem fogja támogatni az ún a második maffia létrehozását felhívva a figyelmet a rendőrség munkáját érintő ügyekben felmerülő újabb súlyos vádakra.

A munkacsoport megalakítását a koalíció csütörtökön (szeptember 16 -án) jelentette be az állambiztonsági tanács ülése után. A miniszterelnök hívta össze, miután a rendőrség belső ellenőrzési hivatala a héten letartóztatott négy NAKA-s nyomozót a NAKA, valamint az inspekció ideiglenes igazgatóját.

Heger csütörtökön hangsúlyozta, hogy a koalícióban konszenzus alakult ki a csoport megalakításáról, a sajtótájékoztatón több koalíciós partner is szerepelt, köztük a Sme rodina -alelnök és Milan Krajniak munkaügyi miniszter. Pénteken azt mondta újságíróknak, hogy "a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzottak eltérnek attól, amit belül éreztem."

TASR